Σταμπουλίδης: Οι επιχειρήσεις επέδειξαν πειθαρχία

0
65

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολίασε εκ νέου τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (31/3). Ερωτηθείς για το θέμα του λιανεμπορίου ανέφερε ότι είναι ένα ασφαλές βήμα. Ενώ υπογράμμισε για ακόμα μία φορά την σημασία του χρόνου ως προς την μέτρηση του επιδημιολογικού αποτυπώματος κάθε κίνησης «χαλάρωσης» του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, επεσήμανε στο ΣΚΑΙ ότι είναι ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα οπότε τίθεται η εφαρμογή του SMS 13032 με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Σταμπουλίδης: «Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις»

«Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε δεύτερο μήνυμα θα έρχεται αρνητική απάντηση» διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά» είπε ο γενικός γραμματέας ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας και ταυτότητα, ή διαβατήριο. «Στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά και δεν λειτουργούν τα shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά» όπως υπενθύμισε.

Σταμπουλίδης: «Δεν είχαμε και συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα»

Ο γενικός γραμματέας δήλωσε ακόμα ότι από την 1ην Ιουλίου 2020 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 8.000.696 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πάνω από 60 εκατ. πρόστιμα. Και πρόσθεσε ότι «ο στόχος δεν είναι οικονομικός, είναι προς συμμόρφωση προς παρότρυνση να τηρηθούν τα μέτρα». Όπως επισήμανε όποτε λειτούργησαν εν μέσω πανδημίας, «οι επιχειρήσεις επέδειξαν πειθαρχία στην τήρηση των κανόνων, γι’ αυτό και δεν είχαμε και συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα».

Ερωτηθείς για τα σελφ τεστ και αν θα γίνουν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ο γενικός γραμματέας δήλωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις των ειδικών, και θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα, με ποιο τρόπο θα αξιοποιούν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα αυτή.

Σταμπουλίδης: Τα νέα μέτρα

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα. Συγκεκριμένα είπε: «Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας.

Οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση, τόνισε. Ανοίγει το λιανεμπόριο -πλην των εμπορικών κέντρων- από Δευτέρα 5 Απριλίου και οι αγορές θα γίνονται με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό τριών ωρών στα ψώνια των πολιτών, με click away και click in shop Πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα σαββατοκύριακα. Η λειτουργία των σχολείων θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr