Σταϊκούρας επιταγή ακρίβειας: Δικαιούχοι των 250 ευρώ οι συνταξιούχοι με σύνταξη έως 800 ευρώ

0
79

Ο  υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι το κονδύλι που θα διατεθεί για τους συνταξιούχους ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ

Ο  υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι το κονδύλι που θα διατεθεί για τους συνταξιούχους ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και θα αφορά: στην «επιταγή ακρίβειας» 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους.

Την «επιταγή» θα λάβουν επίσης ανασφάλιστοι υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργοι), τη μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μόνιμη αύξηση των συντάξεων.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας ιλώντας στην ΕΡΤ, ο δημοσιονομικός χώρος το 2022 εξαντλείται στο επίδομα θέρμανσης, στην «επιταγή ακρίβειας» και στις επιδοτήσεις του ρεύματος. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «έχουμε κρατήσει τα πολεμοφόδια (πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού και ταμειακά διαθέσιμα περίπου 38 δισ. ευρώ) για να αντιμετωπίσουμε και έκτακτες καταστάσεις».

Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κατά την εξειδίκευση των μέτρων

Όπως τόνισε το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 13,2 δισ. ευρώ το 2022 εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ είναι το κόστος επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το 80% των συνολικών παρεμβάσεων κατευθύνονται στη γενναία επιδότηση με 4,1 δισ. ευρώ για τα νοικοκυριά και τα υπόλοιπα για επιχειρήσεις

Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά – Δικαιούχοι είναι:

  • 1 εκατ. συνταξιούχοι με μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ
  • 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες ΟΠΕΚΑ
  • 172.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑΜΕΑ
  • 225.000 δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα δούν διπλή δόση
  • 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ θα δουν 1,5 δόση
  • Το συνολικό κόστος θα ανέρχεται σε 496 εκατ. ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr