Σταϊκούρας: «Έρχονται» μέτρα στήριξης 4.5 δις. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας

0
97

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης 4.5 δις. ευρώ για να στηριχθεί η οικονομία προανήγγειλε για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Νέα μέτρα στήριξης 4.5 δις. ευρώ για να στηριχθεί η οικονομία προανήγγειλε για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως μεταξύ αυτών των μέτρων θα είναι το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» αλλά και η επιδότηση παγίων δαπανών.

Για τις επικουρικές συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα

«Αυτήν τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους «κουμπαρά». Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας. Και πρόσθεσε πως «απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους».

Για το ενδεχόμενο 4ου κύματος κορωνοϊού

«Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr