Σταϊκούρας για μέτρα στήριξης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πακέτο παρεμβάσεων

0
50

Σταϊκούρας για μέτρα στήριξης: Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι  για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στην ενέργεια η χρηματοδότηση θα είναι συνδυαστική.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πακέτο παρεμβάσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι  για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στην ενέργεια η χρηματοδότηση θα είναι συνδυαστική. Δηλαδή εκτός από τους πόρους από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης, θα χρειαστούν κονδύλια και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εξέλιξη όμως που είναι δυνατή λόγω της ικανοποιητικής πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η οποία συμβάλει στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να αξιοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ποιος ο στόχος των παρεμβάσεων

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων που θα ανακοινωθούν εντός του μήνα είναι, με βάση τον κ. Σταϊκούρα, οι πολίτες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όπως π.χ. η πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κομισιόν, η κυβέρνηση έχει λάβει ή δρομολογήσει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μέτρα ύψους 4,3 δισ. ευρώ για φέτος και 991 εκατ. ευρώ το 2021. Παράλληλα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μέχρι το τέλος του 2022 από το αδιάθετο υπόλοιπο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού των 2 δισ. ευρώ που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr