Σταϊκούρας για μισθούς και συντάξεις: Καμία σκέψη για μείωση

0
47

Σταϊκούρας για μισθούς και συντάξεις: O υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία σκέψη για μείωση μισθών και συντάξεων. Παράλληλα προανήγγειλε ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει ένας μηχανισμός βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα υπάρξει μελέτη για την εφαρμογή πολιτικής επιβράβευσης πληρωμών.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα παραταθεί κατά δυο μήνες, μέχρι τέλος Ιουλίου η προθεσμία εξόφλησης των οφειλών από αναδρομικές  συντάξεις και η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ώστε έως τότε να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Τι είπε για τη μείωση ενοικίου για πλητόμμενες επιχειρήσεις και φοιτητές

Σχετικά με τη μείωση ενοικίου για πλητόμμενες επιχειρήσεις και φοιτητές, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύσει το μέτρο μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοιτάξουν την παράταση του μέτρου για συγκεκριμένους κλάδους και συγκεκριμένες περιοχές. Για τους ιδιοκτήτες, ανέφερε ότι θα υπάρχει επιβάρυνση του κράτους, ώστε να μειωθεί και η επιβάρυνση του  ιδιοκτήτη στην τρέχουσα φορολογική χρήση.

«Όχι δεν πάμε σε μνημόνιο» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως αντιθέτως αυτά που εισηγείται η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σε μνημόνιο.

Ο κ. Σταϊκούρας πως η κυβέρνηση κάνει λελογισμένη χρήση των ταμιακών διαθεσίμων της χώρας έτσι ώστε να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υπέρ της κοινωνίας, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων. «Η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα σε μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο κος Σταικούρας εξηγώντας πως καθώς εισηγείται αφενός την λήψη πολύ περισσοτέρων δημοσιονομικών μέτρων αλλά και αφετέρου αναστολών τις οποίες δεν υπολογίζει ταμιακά, τότε αυτό σημαίνει πως χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα για να καλυφθεί το κενό.

«Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις» αντιπαρέβαλε.

«Σας θυμίζω πως τα 800 ευρώ που δόθηκαν ως έκτακτη χορήγηση σε ένα μεγάλο κομμάτι μισθωτών είναι ένα οριζόντιο μέτρο» ανέφερε προσθέτοντας πως για ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων που αμείβονταν με λιγότερα χρήματα, το συγκεκριμένο επίδομα κάλυψε ή ακόμα και υπερκάλυψε ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού τους. Ο κ. Σταικούρας παραδέχτηκε πως έρχεται μια δύσκολη χρονιά και η χώρα δυστυχώς θα επιστρέψει στην ύφεση αφού είχαμε μια εξωγενή οριζόντια υγειονομική κρίση με πολύ σημαντικές οικονομικές συνέπειες.

«Αυτό όμως δεν θα ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση αυτό θα είναι κάτι το παροδικό. «Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι το 2021 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη χώρα» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: Pagenews.gr