Σταϊκούρας για την αναβάθμιση της οικονομίας: Η χώρα ένα μόλις “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα

0
55

Σταϊκούρας για την αναβάθμιση της οικονομίας: Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία από ΒΒ σε BB+

Δηλώσεις για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία από ΒΒ σε BB+. Η χώρα μας πλέον βρίσκεται μια “ανάσα” από την επενδυτική βαθμίδα. Είναι η 2η αναβάθμιση μάλιστα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ολόκληρη η δήλωση

«O οίκος αξιολόγησης “S&P Global Ratings” προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά μία βαθμίδα. Έτσι γίνεται ο τρίτος οίκος αξιολόγησης, και δεύτερος από τους επιλέξιμους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που τοποθετεί τη χώρα ένα, μόλις, “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Πρόκειται δε για την 9η – κατά σειρά – αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, παρά τις διαδοχικές και επάλληλες κρίσεις. Η παραπάνω θετική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα – και, ταυτοχρόνως, επιστέγασμα – της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, της διορατικής εκδοτικής στρατηγικής, των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων, της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της βελτίωσης της ποιότητας του πλούτου της χώρας μέσω της αύξησης επενδύσεων και εξαγωγών, της μείωσης των “κόκκινων” δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της συρρίκνωσης της ανεργίας, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ωστόσο, δεν παραγνωρίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις, τους κινδύνους και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς εξελίξεις.

Γι’ αυτό, συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και σύνεση να ενισχύουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον βέλτιστο εφικτό βαθμό, ενώ παράλληλα παραμένουμε πιστοί στην κεντρική μας στόχευση για την επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών, καλών θέσεων εργασίας και την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr