Σταϊκούρας: Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

0
81

Σταϊκούρας: Δήλωση για τις σημερινές προβλέψεις που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση της εξαιρετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Δήλωση για τις σημερινές προβλέψεις που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση της εξαιρετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας.  “Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές της” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Σταϊκούρας: Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές της. Η χώρα καλύπτει τις απώλειες της υγειονομικής κρίσης, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται, η ανεργία συρρικνώνεται, το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη τονώνεται. Συγκεκριμένα, η χώρα επιτυγχάνει μία ισχυρότερη ανάκαμψη «τύπου V» τo 2021 – τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη –, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2020.

Αυτή η ανάκαμψη ακολουθείται από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τόσο για το 2022 όσο και για το 2023, η δεύτερη υψηλότερη – σωρευτικά – την τριετία. Επιπρόσθετα, η Ελλάδα εμφάνισε τον χαμηλότερο μέσο ρυθμό πληθωρισμού στην ευρωζώνη το 2021.

Πληθωρισμός που ενισχύεται, πράγματι, σημαντικά το 2022, αλλά ο οποίος παραμένει χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μέχρι και το 2023. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, με συνέπεια, την υλοποίηση μίας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την εφαρμογή μίας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου αυτή η ανάπτυξη να γίνει ισχυρότερη, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί, περαιτέρω, η κοινωνική συνοχή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr