Σταϊκούρας: Στην ατζέντα νέες παρεμβάσεις για την ενεργειακή και υγειονομική κρίση

0
54

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης και το 2022 προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης.

Νέα μέτρα στήριξης και το 2022 προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης.

Η Κυβέρνηση έχει κάνει το καλύτερο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω της πανδημίας και θα εξακολουθήσει να το κάνει, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παραπέμποντας στις νέες παρεμβάσεις που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή.

Χρήστος Σταϊκούρας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε πως οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης όσο και στη στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως ο διπλασιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Εξήγησε πως μέτρα στήριξης θα υπάρξουν και το 2022, λελογισμένα. Καθώς, όπως υπογράμμισε, η χώρα έχει υψηλό χρέος (αν και βιώσιμο), παραμένει για την ώρα εκτός επενδυτικής βαθμίδας και συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης δημοσιονομικής εποπτείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr