Σταϊκούρας: Το ΥΠΟΙΚ προχωράει διαρθρωτικές αλλαγές και υλοποιεί μεταρρυθμίσεις

0
36

«Το υπουργείο Οικονομικών, ακόμα και μέσα στη δίνη του κορωνοϊού, προχωράει διαρθρωτικές αλλαγές, υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και προωθεί επενδύσεις, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Το παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καταθέτοντας στη Βουλή διατάξεις για την προώθηση της επένδυσης του Ελληνικού, και των αποκρατικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, την ενίσχυση της ρευστότητας στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και την απρόσκοπτη διενέργεια πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την ελληνική οικονομία;

Οι εν λόγω διατάξεις αφορούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση. «Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τις διατάξεις που καταθέτουμε στη Βουλή, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και τη σύγχρονη αγορά κεφαλαίου», σχολίασε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.

Πρόκειται για διατάξεις, με τις οποίες, όπως αναφέρει ο κος Σταικούρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, προχωρά η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το Ελληνικό. Με την προτεινόμενη διάταξη γίνεται ένα ακόμη αποφασιστικό και αναγκαίο βήμα για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης. Εισάγουμε τη διαδικασία για να προχωρήσει η διανομή των ακινήτων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Προτιμητέο Επενδυτή.

«Με όραμα, σχέδιο και εμπιστοσύνη θα τα καταφέρουμε»

Επίσης, προχωρά η προώθηση αποκρατικοποιήσεων, όπως αυτή του περιφερειακού λιμένα Αλεξανδρούπολης. Με την προτεινόμενη διάταξη αίρονται σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίηση καίριων περιφερειακών λιμένων της χώρας, ενώ συνεχίζεται και η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Με την προτεινόμενη διάταξη επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρήσεις στη Θράκη.

Τέλος, προχωρά η απρόσκοπτη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών εκκρεμουσών διαδικασιών ειδικής εκκαθάρισης, με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων. «Στόχος μας είναι η υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Με όραμα, σχέδιο, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρουμε!», αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr