Σταθερά χαμηλή η δημοτικότητα Μακρόν

0
64

Σταθερά χαμηλή είναι η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Σταθερά χαμηλή είναι η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal du Dimanche. Η δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν παρουσιάζει ωστόσο μια μικρή άνοδο από το 23% στο 26%, παρά τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις για την πρόσφατη μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα της Χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα «Journal du Dimanche» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Με βάση το μηνιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Ifop, μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τον πρόεδρο της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η δημοτικότητα του Μακρόν είχε πέσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε σύγκριση όμως με τον Απρίλιο του 2022, όταν επανεξελέγη στην προεδρία, η δημοτικότητά του εμφανίζεται μειωμένη κατά 15 μονάδες.

Από το 72% που εκφράζει δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο», ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες.

Πηγή: Pagenews.gr