Σταύρος Κοντονής: Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

0
41

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου ο Σταύρος Κοντονής. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την παραίτησή του live, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» υποστηρίζοντας ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, πήρε αυτήν την απόφαση αφού εντόπισε προβλήματα στον ποινικό κώδικα με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επισήμανε μάλιστα, πως έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε «το δικαστήριο δε θα επιβάλλει ποινές λόγω συγκεκριμένων διατάξεων».  «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την (σ.σ. τότε) κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για τη Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία» εξήγησε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου. Αναφορικά με την μετακίνησή του αυτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ήταν «απομάκρυνση από την τότε κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών του».

Και συνέχισε: «Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

«Δεν θέλω να αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν»:

Ακόμη, ο κ. Κοντονής έριξε τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα στελέχη του κόμματος, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν. «Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο» τόνισε χαρακτηριστικά. «Το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας» κατέληξε αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής είχε εκφράσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του ως προς τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ επί των εσωκομματικών διαφορών. Μάλιστα, πρόσφατα είχε κάνει λόγο για «κόμμα τάσεων», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τάσεις, είναι ομάδες και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακραίος φραξιονισμός, που προσβάλλει τις συλλογικές λειτουργίες του χώρου και του κόμματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr