Στέλιος Πέτσας: Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους χώρους

0
51

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και για το πως διαμορφώνονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την NAVTEX της Τουρκίας στο Καστελόριζο.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Όπως είπε «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.

Γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η ‘Αγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται». Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Αναφορικά με τον κορωνοϊό

Για τον κορωνοϊό ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ο εφησυχασμός που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. Είπε μάλιστα ότι αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Στο ερώτημα αν είναι θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους είπε ότι οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση και όταν κρίνουν θα αποφασίσουν πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε ερώτημα για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και στην συνέχεια ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αν ο πρωθυπουργός μετέβη στην Αντίπαρο και στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων: «Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για την μετακίνησή του. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής και την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr