Στέλιος Πέτσας για Ταμείο Ανάκαμψης: H χρηματοδότηση δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση

0
43

Στέλιος Πέτσας για Ταμείο Ανάκαμψης: O κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1,  για το πακέτο στήριξης που πρότεινε η Κομισιόν στη χώρα μας, ως συνέπεια των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, ξεκαθάρισε πως η χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα μας δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση.Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η απόφαση της Κομισιόν αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ΕΕ και έχει σημασία να σταθούμε στις τρεις λέξεις που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση: αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση. Ο κ. Πέτσας τόνισε πως τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά μέσα σε 3 χρόνια και είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για το σχεδιασμό της διάθεσης τους.

Τι είπε για τους δανειολήπτες, τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τα εθνικά θέματα ο Στέλιος Πέτσας

Αναφορικά με το θέμα της στήριξης των δανειοληπτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι εκτός από την παράταση που ανακοινώθηκε χθες  από την Κομισιόν για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για πρώτη φορά θα στηριχθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες.  Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έλαβαν ή θα λάβουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, επανέλαβε ότι το κράτος θα αναπληρώσει το 1/3 των απωλειών τους.  Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες διαχρονικά αντιμετωπίζουν ενωμένοι τέτοιες καταστάσεις και όπως πριν από τρεις μήνες κάναμε ότι έπρεπε στην κρίση πουν προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο, το ίδιο θα κάνουμε και πάλι όπου χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τέλος ο κ. Πέτσας τόνισε κατηγορηματικά ότι στην κυβέρνηση δεν γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 11:00, το πακέτο ενίσχυσης από την Ευρώπη καθώς και για τους συνεπείς δανειολήπτες. Τι ανέφερε για τη μείωση ενοικίου, τον Έβρο και τα σενάρια πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού – Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Pagenews.gr