Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

0
227

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Σε λίγες ημέρες είναι η τελική ημερομηνία που είχε δοθεί από την κυβέρνηση για το τέλος της καραντίνας. Μετά το πέρας της καραντίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό για την σταδιακή άρση των μέτρων. Αυτό υποστήριξε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες, για να πει πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Έχουμε πει ότι η διαδρομή προς τη νέα κανονικότητα θα είναι αργή και σε φάσεις που θα εξελιχθούν μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως, έχουμε ένα χρονικό διάστημα μπροστά μας. Τομείς της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας θα ανοίγουν, θα φεύγουν από την καραντίνα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, αλλά προσεχτικά και πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών.

Η αρχή θα γίνει από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία στις 27 Απριλίου για συγκεκριμένες διαδικασίες χωρίς την παρουσία των διαδίκων, αλλά μέσω των γραμματειών. Όπως επίσης από τα έμμισθα και άμισθα Υποθηκοφυλακεία.  Θα εξακολουθήσουν να υφίστανται οι περιορισμοί για ένα διάστημα. Το ζήτημα είναι πώς θα πάμε σταδιακά από ένα καθεστώς σημαντικής απαγόρευσης σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις σε ένα καθεστώς που δεν θα υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό θέλει συγκροτημένο σχέδιο. Όλοι να πιστέψουν ότι βγαίνοντας από το σπίτι τους δεν κινδυνεύουν. Αυτό είναι το βασικό. Να διαφυλάξουμε την εμπιστοσύνη ότι το σχέδιο θα δουλέψει και μετά, έτσι όπως δούλεψε μέχρι σήμερα.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι σε φάσεις. Θα εξελίσσεται για ένα ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε μετά το άνοιγμα κάθε φάσης ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού. Θα σταθμίζονται όλα κάθε φορά και μετά θα προχωρούμε. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, εβδομάδα με εβδομάδα, 15μερο με 15μερο, πάντα με περιορισμούς και με τη νέα κανονικότητα που συνδέεται με τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Σιγά σιγά, μέχρι τέλος Μαΐου, μέσα Ιουνίου, θα έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και τη μεγαλύτερη μέριμνά μας σε ό,τι αφορά την οικονομική δραστηριότητα, είναι στον τουρισμό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να έχουν λυθεί πριν φτάσουμε στο άνοιγμα όλων των τουριστικών καταλυμάτων και την υποδοχή τουριστών είτε από την ενδοχώρα είτε από το εξωτερικό».

Η πρωτομαγιά θέλει προσοχή

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο τριήμερο της πρωτομαγιάς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται προσοχή καθώς δεν πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να χαθούν οι κόποι που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα που διαρκεί η καραντίνα.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό μπροστά μας να επισκεφθούμε και τα χωριά μας που δεν επισκεφθήκαμε φέτος το Πάσχα. Δεν χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει σε πολλές περιοχές της χώρας, που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ή από άλλα αστικά κέντρα», ήταν τα λόγια του.

Πηγή: Pagenews.gr