Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Στο τραπέζι αυστηρότερο πλαίσιο για τις εξόδους πολιτών

0
112

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Εξετάζεται η αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα τόνισε παράλληλα ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Ξεκαθάρισε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία. Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοίο που φαίνεται πως αποδίδουν. Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, τόνισε ο κος Πέτσας.

«Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα αποδίδουν», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παραθέτοντας και δύο συγκριτικούς πίνακες με τον αριθμό θανάτων και κρουσμάτων του κορωνοϊού της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτούς του Βελγίου και της Ολλανδίας. Η σύγκριση γίνεται ανάλογα με τον πληθυσμό, τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορωνοϊό.

Το Βέλγιο με την Ελλάδα έχουν περίπου τον ίδιο πληθυσμό, ενώ η χώρα μας παρουσίασε πρώτο κρούσμα κορωναϊού με μία μέρα διαφορά με την Ολλανδία. Όπως φαίνεται, η Ελλάδα έχει λιγότερα κρούσματα – σχεδόν 9.000 λιγότερες περιπτώσεις – αλλά και πιο λίγους θανάτους. «Τα αυστηρά, έγκαιρα, προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του #κορωνοϊου που πήρε η Ελλάδα, αποδίδουν. Κανένας εφησυχασμός! Εγρήγορση, πειθαρχία, πίστη. Και θα τα καταφέρουμε! #μενουμε_σπιτι #COVIDー19», γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανάρτησή του:

Πηγή: Pagenews.gr