Στέλιος Πέτσας Θεσσαλονίκη: Θα ληφθούν κάποια μέτρα στην πόλη

0
39

Λίγο πριν το πορτοκαλί βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, και η συζήτηση για τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν στην πόλη για τον περιορισμό της διασποράς έχει ανοίξει από χθες, με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτσζικώστα, να μιλάει για τοπικό λοκντάουν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για τα πιθανά μέτρα που θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξή τους στο CNN.gr, τονίζοντας ότι η πρώτη επιλογή δεν είναι το τοπικό λοκντάουν.

«Σε επίπεδο τοπικού ενδιαφέροντος δεν έχουμε ποτέ αποκλείσει το ενδεχόμενο εφαρμογής τοπικών lockdown, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν -και το πρόσφατο και το απώτερο. Όμως εδώ πριν φτάσουμε σε κάτι τέτοιο, όταν μιλάμε για πολύ μεγάλες περιοχές όπως η πόλη της Θεσσαλονίκης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ήδη από σήμερα για παράδειγμα με το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη φαίνεται να αναβαθμίζεται στο επίπεδο επικινδυνότητας και να ανεβαίνει στο “πορτοκαλί”, θα παρθούν κάποια μέτρα -όπως για παράδειγμα η τηλεργασία ή θέματα διευθέτησης του ωραρίου. Τέτοια μέτρα θα ληφθούν ούτως ή αλλιώς σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη», ανέφερε.

Τα μέτρα είναι ήδη πολλά – Αρκεί να εφαρμόζονται

«Γιατί δυστυχώς, αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι μια πλημμελή εφαρμογή των μέτρων, ιδίως σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Και αυτό είναι που κορυφώνει την ανησυχία μας φαίνεται ιδίως οι νεότερες ηλικίες να μη δίνουν τη σημασία που έδιναν πριν ή να θεωρούν πολύ υπερβολική τη σύσταση των μέτρων που κάνουν οι ειδικοί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να τα παρακάμπτουν. Αυτό είναι ένα βασικό λάθος, δεν πρέπει να συνεχιστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να αναστραφεί αυτή η πορεία της χαλάρωσης και του εφησυχασμού γιατί πραγματικά θα υπάρξει πολύ μεγάλος κίνδυνος, ιδίως σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπως η Θεσσαλονίκη. Και δυστυχώς η εικόνα τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι διαρκώς επιδεινούμενη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και για αυτό ξανακάνουμε έκκληση όλοι οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα».

Τι θα γίνει με την χρήση μάσκας και την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας

«Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών μας να καταρτήσει έναν κατάλογο μέτρων, τα οποία θα μπορούν να ενεργοποιούνται εάν ανέβουν τα κρούσματα είτε στην επικράτεια γενική είτε σε συγκεκριμένες περιοχές. Τέτοιου είδους μέτρα, λοιπόν, υπάρχουν στην εργαλειοθήκη… Το θέμα είναι το εάν θα αποφασιστούν μετά από μια ομόφωνη απόφαση ή μια πρόταση της επιτροπής ή εάν θα υιοθετηθούν από την κυβέρνηση. Είναι θέματα τα οποία εξετάζονται, δεν αποκλείονται, αλλά δεν είναι της παρούσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr