Στη Μητρόπολη οι γιοι του τέως βασιλιά για τα διαδικαστικά της κηδείας [vid]

0
78

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι προετοιμασίες για τα διαδικαστικά της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι προετοιμασίες για τα διαδικαστικά της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Όπως γίνεται γνωστό, η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, τον Αγιο Ελευθέριο από τις έξι το πρωί της Δευτέρας και τέσσερις ώρες προκειμένου όποιος το επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής, ενώ λίγο νωρίτερα οι γιοι του μετέβησαν στην Μητρόπολη της Αθήνας προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις για τα διαδικαστικά της τελετής.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει στις 12 το μεσημέρι, παρουσία 200 προσκεκλημένων από την οικογένεια του τέως βασιλιά που έχει και την ευθύνη για την τελετή και την ταφή.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι

Πλήθος γαλαζοαίματων και εκπρόσωποι βασιλικών οίκων με στενούς συγγενικούς δεσμούς τόσο με τον εκλιπόντα, όσο και με την Άννα Μαρία, αναμένεται να παρευρεθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθούν: ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Στ’, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣτ’ Γουσταύος, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β’, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον.

Αναφορικά με την εκπροσώπηση από την βρετανική βασιλική οικογένεια, η οριστική απάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σήμερα.

Πηγή: Pagenews.gr