«Στη Ροδόπη επικράτησε το τουρκικό Προξενείο»

0
53

Τοπικά στελέχη του Σύριζα: «Ο Μητσοτάκης έχει δίκιο»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και μάλιστα από τα ίδια τα στελέχη του Σύριζα επιβεβαιώνονται οι σοβαρές καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ μουσουλμάνων υποψηφίων και για τον σκιώδη ρόλο που διαδραμάτισε το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας στην εκλογή των δύο μειονοτικών του κόμματος στη Θράκη.

Ενώ λοιπόν χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, προχωρούσε σε ακόμη μια δριμεία επίθεση κατά του Σύριζα για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσείν Χασάν Ζειμπέκ σε Ροδόπη και Ξάνθη αντιστοίχως, τονίζοντας πως αμφότεροι είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου», καλώντας παράλληλα την ηγεσία του Σύριζα να τους αποπέμψει, άλλο ένα τοπικό στέλεχος ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο τις καταγγελίες Μητσοτάκη.

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της συντονιστικής γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Ροδόπης, σε ανάρτησή του στα social media ξεκαθάρισε ότι «δεν επικράτησε ο Σύριζα επί της ΝΔ στη Ροδόπη, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, προσθέτοντας ότι «ο Μητσοτάκης έχει δίκιο».. Είχε προηγηθεί άλλη μια σχετική καταγγελία από στέλεχος του Σύριζα στη Ροδόπη, την Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής, που πρόσκειται στον Σύριζα, η οποία με τη σειρά της είχε κάνει λόγο για «παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα.

ӕщƁ(ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKNISSI)

«Ποιος διοικεί το κόμμα;»

Να σημειωθεί ότι ο κύριος Καλογιαντσίδης παραιτήθηκε από τη θέση του στον Σύριζα τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες», «μηχανισμούς», «εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», ενώ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση προσωπικά στον Νίκο Φίλη, αλλά και στα μέλη της εσωκομματικής «Ομπρέλας», διερωτώμενος αν τον Σύριζα «τον διοικεί η ηγεσία του ή οι δικαιωματιστές του 3%».

Σε αυτό το σημείωμα – δριμύ κατηγορώ κατά της ηγεσίας και όσων στον Σύριζα κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτά τα επικίνδυνα που συμβαίνουν στη Θράκη, έγραφε μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Φίλης δεν πήρε χαμπάρι πως ο… σύντροφος Οζγκιούρ έκανε τουρκική  προεκλογική εκστρατείαl Γνωρίζει πως συχνότατα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, τελετές κ. λπ. παρακρατικών δομών που η Τουρκία διατηρεί εναντίον της Ελλάδας; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες; Γνωρίζει ο κ. Φίλης πως ο δικός τους μέχρι πρότινος βουλευτής του Σύριζα, Δημήτρης Χαρίτου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ «φωτογράφισε» τον «σύντροφο Οζγκιούρ», θέτοντας το δίλημμα πως, εάν οι πολίτες τον επιλέξουν, θα είναι βουλευτής που θα κινείται εξωθεσμικά και θα δίνει πρώτα λόγο σε μηχανισμούς, σε παράκεντρα, άλλες δομές, για λογαριασμό ξένων χωρών; Δεν γνωρίζει ότι ο «σύντροφος Οζγκιούρ» μίλησε σε τουρκικό σταθμό, ο οποίος μάλλον δεν είναι και πολύ αριστερός, αφού θεωρείται φίλα προσκείμενος προς το κόμμα της Τουρκίας MHP (=Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης) του γνωστού νεοφασίστα της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί, γνωστού και ως κόμματος των Γκρίζων Λύκων;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr