Στο Αιγάλεω αύριο ο κ. Μητσοτάκης – Εθνικός στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ

0
56

Στο Αιγάλεω πρόκειται να μεταβεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να αναφερθεί διεξοδικά στον στόχο της αυτοδυναμίας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία θεωρείται στην Πειραιώς ως προϋπόθεση για μια ισχυρή Ελλάδα και στην επόμενη τετραετία.

Στο Αιγάλεω πρόκειται να μεταβεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να αναφερθεί διεξοδικά στον στόχο της αυτοδυναμίας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία θεωρείται στην Πειραιώς ως προϋπόθεση για μια ισχυρή Ελλάδα και στην επόμενη τετραετία.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Κ. Μητσοτάκης πρόκειται να μιλήσει αύριο, στις 19:00, σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη να γίνει στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης».

Στην ομιλία που θα απευθύνει ο πρωθυπουργός στους κατοίκους της συνοικίας της δυτικής Αττικής πρόκειται να βρεθεί το αίτημα για την αυτοδυναμία της ΝΔ ως  εθνικό στόχο.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της Ελλάδας σε μία κρίσιμη συγκυρία. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος έχει θέσει το στόχο της αυτοδυναμίας.

«Η εκστρατεία μας θα φέρει τελικά την αυτοδυναμία. Αυτοδύναμη ΝΔ για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Μακριά από τα βαρίδια της παραλυσίας από μια αταίριαστη κυβερνητική συνεργασία», τόνισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ. Εκτίμησε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ακόμα και κυβέρνηση ηττημένων, «αν βγαίνουν οι αριθμοί».

Μιλώντας σήμερα στο Ρέθυμνο, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε εμφατικά το αίτημα για μια νέα αυτοδύναμη διακυβέρνηση της Χώρας από το κυβερνών κόμμα.

«Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε μία ξεκάθαρη πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος. Επιμένουμε στην αυτοδυναμία όχι από αυταρέσκεια, αλλά επειδή θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση σταθερότητας. Είναι προϋπόθεση για να μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις και να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη σύντομη ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός εστιάζει το ενδιαφέρον του στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Υπογραμμίζοντας πως είναι δύσκολο να προκύψει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή λόγω της απλής αναλογικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε την κρισιμότητα της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας: “Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Και η παράταξη που πρέπει να κυβερνήσει είναι η Νέα Δημοκρατία!”.

Για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως έχει στο μυαλό του το σχηματισμό “προοδευτικής κυβέρνησης ηττημένων” , κάτι που προϋποθέτει μία σύμπραξη και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜεΡΑ25 “που λέει ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ανακαλύπτει άλλα συστήματα πληρωμών” – προοδευτική διακυβέρνηση. Λέγοντας όλα τα προηγούμενα, σημείωσε με νόημα: «να γνωρίζουν οι πολίτες τι ψηφίζουν και τις επιπτώσεις» της ψήφου τους.

Στο ζήτημα της αυτοδυναμίας και πώς την εννοεί το κυβερνών κόμμα επανήλθε σήμερα ο κ. Νίκος Ρωμανός. Εθνική αναγκαιότητα και όχι κομματικό στόχο χαρακτήρισε την επιδιωκόμενη αυτοδυναμία από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τη Νέα Δημοκρατία, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Σαββατοκύριακο από τις 6” με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη.

“Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός στόχος αλλά εθνική αναγκαιότητα. Για να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τα εμπρός, δυνατή, αυτοδύναμη και ισχυρή. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο υπάρχει για την επόμενη μέρα είναι επικίνδυνο και ομιχλώδες”, τόνισε ο κ. Ρωμανός στην αρχική τοποθέτησή του.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, αναλύοντας ακόμη περισσότερο τη σημασία της αυτοδυναμίας, ανέφερε: “Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που μετά από 12 χρόνια αύξησε τις συντάξεις, προσέλαβε πάνω από 15.000 υγειονομικούς, 25.000 εκπαιδευτικούς, κατέγραψε 12 αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, αύξησε 20% τον κατώτατο μισθό, μείωσε πάνω από 50 φόρους. Έδωσε πάνω από 40 δισ. ευρώ για τον κορονοϊό και περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για την πληθωριστική κρίση. Με αυτά τα πεπραγμένα έρχεται και ζητάει την ψήφο του πολίτη, για να συνεχίσει ένα έργο με πολύ συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα”.

“Αυτά θέλουμε να συνεχίσουμε. Έχουμε κάνει και λάθη, προφανώς. Εμείς πρώτοι παραδεχόμαστε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε, διορθώνοντας παθογένειες δεκαετιών”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr