Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και “φιλέτα” σε Κηφισιά και Γλυφάδα

0
59

Μια σειρά από μεγάλα “σφυριά”, που περιλαμβάνουν ξανά τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Κοντοβερός, ένα 4άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη και ακίνητα-“φιλέτα” σε Κηφισιά και Γλυφάδα, έχουν προγραμματιστεί να χτυπήσουν μέσα στον Ιούλιο. 

Μια σειρά από μεγάλα “σφυριά”, που περιλαμβάνουν ξανά τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Κοντοβερός, ένα 4άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη και ακίνητα-“φιλέτα” σε Κηφισιά και Γλυφάδα, έχουν προγραμματιστεί να χτυπήσουν μέσα στον Ιούλιο.

Ειδικότερα, στις 14 Ιουλίου αναμένεται να ξαναχτυπήσει το σφυρί για ακίνητο της Ελένης Καλύμνιου, συζύγου και κληρονόμου του αποθανόντα Γαβριήλ Καλύμνιου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών, μέσω της εταιρείας του Ριβιέρα Κτηματική και Κατασκευαστική. Ο Γαβριήλ Καλύμνιος είχε συμπεριληφθεί πριν από χρόνια στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς έχει βρεθεί στο παρελθόν και η εταιρεία Ριβιέρα.

Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου 2023 και έχει επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στα 3.380.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι κατόπιν απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, η εμπορική αξία και η τιμή πρώτης προσφοράς του κατασχεθέντος ακινήτου είχε διορθωθεί στα 5.200.000 ευρώ. Η απόφαση στηρίχθηκε εν μέρει σε ξεχωριστή έκθεση εκτιμητή που αναφέρει πως το ακίνητο είναι “μοναδικό” ως προς την θέση, την ποιότητα κατασκευής, τα αρχοντικά στοιχεία, την λειτουργικότητά του και αποτελεί ένα περιζήτητο ακίνητο το οποίο κατατάσσεται στην κατηγορία “ιστορικές επαύλεις” για αγοραστικό κοινό με ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές επιλογής τύπου κατοικίας.
Το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό βρίσκεται στην Κηφισιά, σε περιοχή πολύ καλής εμπορικότητας, με εύκολη πρόσβαση και καλή προβολή επί της Λεωφ. Κηφισίας, σε απόσταση περί τα 450 μ από τη Λεωφόρο Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για οικόπεδο μετά της επ’ αυτού διώροφης κατοικίας και άλλων ισογείων κτισμάτων. Με βάση το τοπογραφικό διάγραμμα αποτύπωσης το οικόπεδο έχει συνολική επιφάνεια 3.132,88 τ.μ., εκ των οποίων τα 431,80 τ.μ. είναι ρυμοτομούμενα, και η τελική επιφάνεια αυτού, μετά τη ρυμοτόμηση, προκύπτει ίση με 2.701,08 τ.μ. Εντός του οικοπέδου υφίσταται οικία αποτελούμενη από ισόγειο συνολικής επιφάνειας 210 τ.μ., Α’ όροφο επιφάνειας 160,00 τ.μ., και ισόγειο γκαράζ 32 τ.μ. Στον προαύλιο χώρο του οικοπέδου υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή, η οποία τοποθετείται μπροστά από κτίσμα βοηθητικής χρήσης (καθιστικό πισίνας) επιφάνειας 52 τ.μ. Στους χώρους της μονοκατοικίας έχουν κατασκευασθεί αυθαίρετες επεκτάσεις που ανέρχονται σε 95 τ.μ. στο ισόγειο και 82 τ.μ. στον Α΄ όροφο. Επίσης, χώρος που σύμφωνα με την άδεια είχε χρήση γκαράζ, επιφάνειας 83 τ.μ., έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης κατοικίας.

Στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου έχει κατασκευασθεί ανεξάρτητο κτίριο επιφάνειας 82 τ.μ. με χρήση κατοικίας. Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου εντοπίζονται ακόμα τρία ανεξάρτητα βοηθητικά ισόγεια κτίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ της οφειλέτιδας και της επισπεύδουσας είχε προηγηθεί ανταλλαγή εξωδίκων. Συγκεκριμένα, με εξώδικό της προς την Τράπεζα Πειραιώς, η κα Καλύμνιου είχε κατηγορήσει την επισπεύδουσα για “παράνομη και δόλια συμπεριφορά”, που “μεθοδεύει την αναγκαστική εκποίηση του ακινήτου, μολονότι όπως γνωρίζει η διαδικασία που επισπεύδει είναι άκυρη και το ακίνητο πάσχει νομικού ελαττώματος, δεν βρίσκεται στην κυριότητά της”. Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία της, η εγγραφή του ακινήτου που αποκτήθηκε μέσω κληρονομιάς είναι εσφαλμένη και διενεργήθηκε παρανόμως.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς απάντησε με εξώδικό ότι το εξώδικο της κας Καλύμνιου ήταν αβάσιμο και προσχηματικό και ότι η κα Καλύμνιου δεν αμφισβήτησε, ούτε αρνείται την κληρονομική της ιδιότητα, αναγνώρισε δε ότι είναι κύρια του ακινήτου ενώπιον δικαστηρίου.

Το ξενοδοχείο του εκλιπόντος Αντώνη Λελάκη στην Ιεράπετρα

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί εκ νέου το 4άστερο ξενοδοχείο Sunshine Crete Village, που ανήκει στην εταιρεία Πεζάκι Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις, η οποία συνδέεται με τις δραστηριότητες του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουλίου 2023 κι έχει επισπεύδουσα την DV01 Asset Management, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει μειωθεί στα 3,2 εκατ. ευρώ, από 4 εκατ. ευρώ.

Το Sunshine Crete Village βρίσκεται στην περιοχή Κουτσουνάρι, 9 χλμ ανατολικά της Ιεράπετρας Κρήτης, και είναι η συμπληρωματική μονάδα του “Sunshine Crete Beach”, το οποίο ανήκε επίσης στην οικογένεια του Αντώνη Λελάκη και το οποίο έχει περάσει ήδη σε νέα χέρια, με τιμή κατακύρωσης τα 12.000.001 ευρώ. Τα δύο ξενοδοχεία έχουν κάποιες κοινές λειτουργείες, ενώ συνδέονται μέσω υπόγειου μονοπατιού. Μέσω αυτού επιτυγχάνεται εύκολα και η ασφαλής πρόσβαση (χωρίς τη διάσχιση της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας – Σητείας) στην παραλία Ψαροπούλα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 400 περίπου μέτρων και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, τοποθετημένες από το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε λειτουργία κατά την θερινή περίοδο (Ιούνιος – Οκτώβριος βάσει ΞΕΕ). Συγκεκριμένα, το συγκρότημα αυτό αποτελείται από ένα κύριο κτίριο και κάποιους επιμέρους μικρότερους κτιριακούς όγκους. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων είναι 10.439,87 τ.μ. Το κύριο κτίριο χωροθετείται στο κεντρικό τμήμα του συγκροτήματος ανατολικά των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το κύριο κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους, διαθέτει τη reception, κύριο εστιατόριο, το μπαρ, 10 δίκλινα δωμάτια και 10 οικογενειακά δωμάτια που αποτελούνται από δύο χώρους. Το συγκρότημα Village A αποτελείται από 4 τριώροφα κτίρια, στα οποία χωροθετούνται 1 δίκλινο δωμάτιο και 62 οικογενειακά δωμάτια τα οποία αποτελούνται από 2 χώρους. Το συγκρότημα Village B αποτελείται από 2 διώροφα κτίρια, στα οποία χωροθετούνται 16 δίκλινα δωμάτια και 8 οικογενειακά δωμάτια τα οποία αποτελούνται από 2 χώρους. Συνολικά, έχει δυναμικότητα 107 δωματίων και η κατανομή τους είναι η εξής: Δίκλινα (32 τ.μ. περίπου): 9 με θέα κήπο – 18 με πανοραμική θέα θάλασσα, Οικογενειακά (45 τ.μ. περίπου): 38 με θέα κήπο – 42 με πανοραμική θέα θάλασσα
Εκτός των δωματίων, οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις για τοξοβολία, τέννις (4 γήπεδα) και ποδόσφαιρο (ένα γήπεδο 5×5). Ακόμη, το συγκρότημα διαθέτει πισίνα (για ενήλικες και για παιδιά), θέσεις στάθμευσης, εξωτερικό αμφιθέατρο, εσωτερικό χώρο παιχνιδιού, εξωτερικό χώρο παιχνιδιού και παιδική χαρά, εστιατόριο, μπαρ. Τέλος, οι εξωτερικοί χώροι του συγκροτήματος είναι διαμορφωμένοι με κήπους και πλακόστρωτους πεζοδρόμους για την επικοινωνία μεταξύ των κτιρίων. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων είναι 7.936,91 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω ακίνητα πέρασαν το κατώφλι της πλατφόρμας το 2021, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί τότε σε αναστολή.

Οι εγκαταστάσεις της Κοντοβερός στον Ασπρόπυργο

Αντιμέτωπη με έναν ακόμη πλειστηριασμό για τις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο θα βρεθεί η εταιρεία Κοντοβερός – Freskot. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου 2023, με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς, στα 4.902.508,99 ευρώ, και επισπεύδουσα την Intrum Hellas.

Οι εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί άλλες τρεις φορές στο στόχαστρο των πλειστηριασμών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος. Ο τελευταίος πλειστηριασμός της 2/6 έγινε με την τιμή εκκίνησης στα €6.033.857,21, από €7.542.321,51 στους δύο προηγούμενους πλειστηριασμούς -τιμή που προέκυψε μετά από διόρθωση, καθώς αρχικά είχε οριστεί στα €4.217.545,47 (€3.669.000 για το ακίνητο και €548.545,47 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό). Η εταιρεία, ωστόσο, άσκησε ανακοπή κατά της επισπεύδουσας, ζητώντας τη διόρθωση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης λόγω διαφόρων σφαλμάτων και τον ορισμό της συνολικής τιμής εκκίνησης (για τα ακίνητα και τον μηχανολογικό εξοπλισμό) στα €8.278.396,64. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή, ορίζοντας την τιμή εκκίνησης για το ακίνητο στα €7 εκατ. και για τα μηχανήματα στις €542.321,51. Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι €700.000.

H ιστορική εταιρεία κατεψυγμένων ψαριών είναι αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις, συρρίκνωση τζίρου και σωρευμένες ζημίες. Η εταιρεία έχει βρεθεί αντιμέτωπη και με άλλα σφυριά. Ο ένας πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου και αφορούσε τις πρώην εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μοσχάτο, που, ωστόσο, ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Ο άλλος, που στρεφόταν κατά του Χρίστου Κοντοβερού, αφορούσε συγκρότημα κατοικιών στη Βούλα, το οποίο εν τέλει κατακυρώθηκε με το ποσό των €2,5 εκατ. (σ.σ. τιμή αρχικής προσφοράς €2 εκατ. κατόπιν διόρθωσης).

Σε κλοιό πλειστηριασμών η Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.

Στην δίνη των πλειστηριασμών παραμένει, εν τω μεταξύ, η Μάριος Παπαθάνος Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων στην περιοχή της Γλυφάδας. Ειδικότερα, στο σφυρί βγαίνει εκ νέου το μεγάλο επαγγελματικό ακίνητο επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος -πλησίον του Γκόλφ Γλυφάδας και σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου 2023, ενώ επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr