Στο Στρασβούργο ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αύριο θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

0
49

Στις 11.30 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσουν σχόλια και ερωτήσεις Ευρωβουλευτών και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η δευτερολογία του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει το απόγευμα για το Στρασβούργο, όπου το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές. Αύριο, 13 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα τον υποδεχθεί η πρόεδρος του Ρομπέρτα Μέτσολα και θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υποδοχής. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχουν συνάντηση την οποία θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Στις 11.30 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσουν σχόλια και ερωτήσεις Ευρωβουλευτών και στη συνέχεια θα λάβει χώρα η δευτερολογία του Προέδρου Χριστοδουλίδη. Στη 1.30 μ.μ., ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, και θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο κ. Βέμπερ προς τιμήν του Προέδρου, στο οποίο θα παρακαθίσουν, επίσης, οι αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι αντιπρόεδροι του ΕΛΚ. Στις 3.30 μ.μ., ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου «Ανανέωση της Ευρώπης» Renew Stéphane Séjourné και στις 4.00 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών, Πέδρο Μαρκές.

Στις 5.00 μ.μ., ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 7.00 μ.μ. θα συμμετάσχει σε συντονιστική συνάντηση με την πολιτική ομάδα του ΕΛΚ. Το βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις 14 Ιουνίου.

Πηγή: Pagenews.gr