Στο Τατόι ως ιδιώτης θα ταφεί ο Κωνσταντίνος

0
66

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά στο ζήτημα σχετικά με ποια ιδιότητα θα ταφεί ο τέως βασιλιάς των Ελλήνων και σχετικά με τον τόπο ταφής του.

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά στο ζήτημα σχετικά με ποια ιδιότητα θα ταφεί ο τέως βασιλιάς των Ελλήνων και σχετικά με τον τόπο ταφής του.

Η κυβέρνηση συνεδρίασε σήμερα το πρωί με ειδική διυπουργική σύνθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, εκεί όπου είναι ενταφιασμένοι οι πρόγονοί του. Επιθυμία που είχε εκφράσει ο Κωνσταντίνος ήταν να ταφεί στο Τατόι.

Ο τέως βασιλιάς πρόκειται να ταφεί ως ιδιώτης. Αυτό σημαίνει πως ο Κωνσταντίνος δεν θα ταφεί με τιμές Αρχηγού Κράτους, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

«Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
  • Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
  • Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
  • Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
  • Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία».

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει, προηγούμενα, πως η Ιστορία θα είναι ο τελικός και δίκαιος κριτής της πολιτικής πορείας του τέως βασιλιά, λέγοντας ότι «η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Πηγή: Pagenews.gr