Στοχ: «Μας έριξαν πρόστιμο 150 ευρώ εμένα και του Σφιντέρσκι»

0
63

Για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Ευρώπη μίλησε ο Μίροσλαβ Στοχ παραχωρώντας συνέντευξη σε ΜΜΕ της Σλοβακίας. Ο άσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον Δικέφαλο, λέγοντας πως σέβεται απόλυτα τον προπονητή του και τις αποφάσεις του ενώ μίλησε και για τον κορωνοϊό και κάτι πρωτόγνωρο που έζησε στη Θεσσαλονίκη:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι κλειδωμένος στο σπίτι στην Ελλάδα. Η τελευταία μας προπόνηση ήταν στις 13 Μαρτίου. Τώρα, προσπαθώ να κάνω προπονήσεις στο γήπεδο όσο γίνεται. Περιμένω μαζί με την οικογένεια μου τις εξελίξεις. Θα δούμε πότε κι αν θα ξεκινήσουμε και πάλι κανονικά τις προπονήσεις. Ήδη, 4-5 φορές έχει δοθεί νέα παράταση. Περιμένουμε οδηγίες. Μου λείπει πολύ το ποδόσφαιρο και οι προπονήσεις με την ομάδα», ανέφερε ο Σλοβάκος, για να συνεχίσει:

«Όταν ξεκινήσε όλο αυτό, ήρθαν στην Ελλάδα η γυναίκα μου και ο γιος μου για να με δουν από την Πράγα. Η γυναίκα μου κανονικά πηγαίνει κάθε μέρα στο γυμναστήριο, αλλά δεν ήθελε να ρισκάρει οπότε πήραμε όλο τον εξοπλισμό στο σπίτι. Εγώ διάλεξα τα πράγματα που χρειάζομαι περισσότερο και πλέον έχω ό,τι χρειάζεται για προπόνηση στο σπίτι. Σίγουρα όμως δεν είναι εύκολο όλο αυτό. Είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι για πολύ καιρό. Όταν είναι καλός ο καιρός, όλα είναι καλά. Μένουμε σε ένα σπίτι με μεγάλη αυλή. Βγαίνουμε κι έξω μερικές φορές για τρέξιμο και κάνουμε προπονήσεις στον κήπο. Αλλά τώρα τελευταία ο καιρός αλλάζει συνέχεια. Πιστεύουμε όλοι ότι θα τελειώσει σύντομα όλο αυτό».

  • Για την στήριξη της οικογένειάς του, ο Σλοβάκος σημείωσε:

«Είναι σημαντικό ότι τους έχω μαζί μου εδώ. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν, αν δεν βρίσκονταν εδώ. Θα μου ήταν όλα πολύ πιο δύσκολα. Ξέρω ότι μερικοί συμπαίκτες μου, που δεν έχουν εδώ τα δικά τους πρόσωπα, δυσκολεύονται πολύ περισσότερο. Στην αρχή πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην Τσεχία, αλλά η ομάδα απαγόρευσε τα ταξίδια».

  • Στη συνέχεια, ο Στοχ έκανε τη δική του πρόβλεψη για τη συνέχεια:

«Δεν ξέρω τι να σκεφτώ αλήθεια. Προσπαθώ να παρακολουθώ τα νέα στη Σλοβακία, την Τσεχία και την Ελλάδα. Κάποιες φορές μου φαίνεται ότι τα πράγματα βελτιώνονται. Αλλά μετά ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ξανά. Αυτές τις ημέρες, στην Ελλάδα η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά και μετά προέκυψαν 150 νέα κρούσματα. Εδώ, υπήρξε κι άλλη παράταση και η UEFA πιέζει για να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα. Αλλά είναι αυτό δυνατό; Δεν ξέρω και νομίζω κανείς δεν ξέρει».

  • Όσο για τα μέτρα στην Ελλάδα και τη δική του… εμπειρία μαζί με τον Σφιντέρσκι, αποκάλυψε πως:

«Στην Ελλάδα, από την αρχή έλαβαν μέτρα. Για μένα είναι δύσκολο να κρίνω το πως λειτούργησαν εδώ, γιατί περνάω αρκετό χρόνο στο σπίτι γενικά. Πηγαίνουμε μόνο στο σούπερ μάρκετ και για τρέξιμο με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Μερικοί φοράνε γάντια και μάσκες, αλλά ο περισσότερος κόσμος όχι. Εδώ δεν είναι υποχρεωτικό. Έχουμε διαφορετικούς κανόνες απο τη Σλοβακία. Για παράδειγμα, όταν βγαίνουμε έξω στέλνουμε ένα μήνυμα για το λόγο που βγαίνουμε από το σπίτι. Περισσότερο στέλνω τον αριθμό 6 κι όταν ο αστυνομικός σε σταματήσει, πρέπει να δώσεις τα στοιχεία σου. Μία φορά μου έκαναν έλεγχο. Ο διάδρομος μου έσπασε την περασμένη Πέμπτη, αλλά λόγω του Πάσχα δεν μπορούσε να μας το φτιάξει κάποιος. Οπότε πήγα με τον Κάρολ για τρέξιμο στην παραλία. Όμως είχα ξεχάσει να στείλω μήνυμα και δεν είχα πάρει μαζί μου και το διαβατήριό μου. Ο Κάρολ είχε στείλει μήνυμα αλλά κι αυτός είχε ξεχάσει τα χαρτιά του. Οι αστυνομικοί μας σταμάτησαν εκείνη την ημέρα και μας επέβαλαν και στους δύο πρόστιμο 150 ευρώ».

Πηγή: Pagenews.gr