Στόλτενμπεργκ: Θα βρούμε σύντομα λύση για Φινλανδία και Σουηδία

0
55

Στόλτενμπεργκ: O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην αίτηση ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Ο Γενς Στόλντεμπεργκ μίλησε σχετικά με την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας. Αισιόδοξος ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα με το τουρκικό «βέτο» και θα βρεθεί λύση για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εμφανίστηκε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας.

«Οι διαφωνίες στο ΝΑΤΟ δεν είναι νέες, τα προβλήματα θα επιλυθούν. Είμαστε σε διάλογο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες της Τουρκίας», δήλωσε ο Νορβηγός επικεφαλής της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι θα βρεθεί σύντομα λύση για τις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Είμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές

«Πρέπει να ληφθεί μια γρήγορη απόφαση για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Είμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Όταν ένας σημαντικός σύμμαχος όπως η Τουρκία εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια, πρέπει να αναλάβουμε δράση και να εξετάσουμε σοβαρά αυτό το θέμα».

Από το Λονδίνο, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας είπε ότι πιστεύει πως υπάρχει τρόπος να διευθετηθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Πιστεύω ότι στο τέλος θα φτάσουμε εκεί και είναι σημαντικό να ακούμε

Πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος. Πιστεύω ότι στο τέλος θα φτάσουμε εκεί και είναι σημαντικό να ακούμε όλα τα μέλη και τις ανησυχίες τους στη διαδικασία αυτή και ασφαλώς θα ακούσουμε την Τουρκία», είπε ο Ουάλας μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να μιλήσει για το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό του.

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν επίσημο αίτημα την Τετάρτη να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μια απόφαση που υποκινήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει αντιρρήσεις, κατηγορώντας τις δύο αυτές χώρες ότι στηρίζουν οργανώσεις τις οποίες θεωρεί «τρομοκρατικές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr