Συγκέντρωση κατά του lockdown στη Θεσσαλονίκη

0
36

Πάνω από 100 άτομα έδωσαν το «παρών» στο διαδικτυακό κάλεσμα κατά των περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη. Αψηφώντας τους κινδύνους, που οδήγησαν την περιοχή σε lockdown, οι συγκεντρωμένοι, στην πλειοψηφία τους νεαροί, βρέθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, η διαδήλωση έγινε κατά των μέτρων, ενώ από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι στην πλειοψηφία τους δεν φορούν μάσκες. Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης και των ΜΑΤ. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι νεαροί που έδωσαν το παρών στο σημείο εκλήθησαν στη διαμαρτυρία μέσω μηνυμάτων που έλαβαν στο κινητό τους από την εφαρμογή του Instagram.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση :

Από αύριο Τρίτη, η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο με sms ενώ κλειστά θα είναι και τα καταστήματα λιανεμπορίου. Επίσης από τις 21:00 θα ισχύει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Η ανακοίνωση του lockdown έγινε από τον Στέλιο Πέτσα:

Ο Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε ότι οι δυο αυτές περιοχές μπαίνουν ξανά σε καραντίνα. Αυτό είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων μετά τα αυξημένα κρούσματα που έχουν έχουν παρατηρηθεί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθυστέρησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Θεσσαλονίκη.

Η εφαρμογή του Lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ακόμα και αυτά του λιανικού εμπορείου. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με SMS όπως είχε γίνει και στο πρώτο γενικό Lockdown που είχε εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν. Παράλληλα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η χώρα μπαίνει σε τρεις ζώνες

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ήταν αρχικά τα λόγια του Στέλιου Πέτσα.

Και επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες». Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο.

Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου ισχύουν 3 ζώνες:

  • Ζώνη επιτήρησης (πράσινες περιοχές)
  • Ζώνη αυξημένου κινδύνου (πορτοκαλί, κόκκινες περιοχές)
  • Γκρι ζώνη (εντάσσονται Θεσσαλονίκη, Σέρρες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr