Σύγκρουση τρένων: Διαμαρτυρίες μαθητών – φοιτητών σε όλη την Ελλάδα [pic-vid]

0
50

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας νέων παιδιών για την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας νέων παιδιών για την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.  Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.​Οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τη λέξη «δολοφόνοι» έξω από τα γραφεία της εταιρείας και άνοιξαν μαύρο πανό στη μνήμη των νεκρών.Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έφτασε στην Βουλή, όπου έγινε καθιστική διαμαρτυρία και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Hellenic Train.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες.Μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν συνέθεταν την εικόνα της πολυάριθμης κινητοποίησης.«Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς..» ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» αναφέρει το πανό φοιτητών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!»

Πηγή: Pagenews.gr