Συλλεκτικό βίντεο: Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε από το Χέρφιλντ «βούλιαξε» το αεροδρόμιο [vid]

0
54

Οι εικόνες στο παρακάτω βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Λαοθάλασσα κόσμου δίνει βροντερό «παρών» στο αεροδρόμιο προκειμένου να υποδεχθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου κατά την επιστροφή του από το Χέρφιλντ. Ο κόσμος ζητοκραυγάζει, ενώ πράσινες σημαίες «σκεπάζουν» δίχως ίχνος υπερβολής μεγάλη έκταση που θέλει προσπάθεια από το ανθρώπινο μάτι για να πιάσει.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στις πρώτες του δηλώσεις ευχαριστεί τον κόσμο για την υποδοχή λέγοντας χαρακτηριστικά:

Μόλις πληροφορήθηκα από τον πύργο για την τεράστια λαϊκή συγκέντρωση την τεράστια υποδοχή που μου επιφύλασσε ο ελληνικό λαός σ’ αυτήν μου την επιστροφή. Είναι δύσκολο να εκφράσω τα αισθήματά μου. Είμαι γεμάτος από μια απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι σ΄αυτό το λαό, σ’ αυτήν τη δύσκολη ώρα της προσωπικής μου μάχης.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στο Χέρφιλντ προκειμένου να κάνει μια σοβαρή εγχείρηση καρδιάς από τον διάσημο Αιγύπτιο καρδιοχειρουργό Μαχντί Γιακούμπ.

‘Ηταν το πρώτο επεισόδιο ενός πολιτικού ιατρικού σίριαλ που έμελλε να κρατήσει για χρόνια: ενώ τα μέσα ενημέρωσης πολιορκούσαν τα νοσοκομεία όπου νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός της χώρας, στο προσκεφάλι του παιζόταν ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας στο οποίο το νέο περιβάλλον της Δήμητρας Λιάνη, επίσημης πλέον συντρόφου του, έπαιζε όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Σε αυτό το νέο κύκλο επιρροής συμμετείχαν και συμβούλευαν για την πορεία της χώρας όχι τόσο οι παραδοσιακοί συνεργάτες του Παπανδρέου, όσο πρόσωπα με μικρή ή μηδενική σχέση με την πολιτική: από τις στενές φίλες της κυρίας Λιάνη μέχρι τον αστρολόγο της.

Παρά την εξασθενημένη υγεία του και αντίθετα με τις συμβουλές των ιατρών του, ο Α. Παπανδρέου συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του 1989.

Δείτε το συλλεκτικό βίντεο:

Πηγή: Pagenews.gr