Συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη: Δείτε live

0
82

Δείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, πριν από τη συνάντησή τους

Στο Παρίσι  βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει συνάντηση και δείπνο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε για τη γαλλική πρωτεύουσα μετά το πέρας της ΔΕΘ.

Δείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, πριν τη συνάντησή τους.

Με την έναρξη των κοινών δηλώσεών τους ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε αρχικά: “Να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που δείξατε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Η Ελλάδα μας βοήθησε κα θα ήθελα να σας ευχαριστώ για την απτή κίνηση αλληλεγγύης. Δεν θα την ξεχάσουμε”,και συνέχισε: “Στηρίζουμε πλήρως – και το λέω με μεγάλη σαφήνεια- την Ελλάδα. Αυτή η στρατηγική σχέση δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο”

“Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά στο Παρίσι εν μέσω μίας ενεργειακής, πληθωριστικής επίθεσης που δέχεται η ήπειρος μας. Οι κρίκοι της Ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνουν πληθαίνουν συνεχώς. Πέρυσι, το Παρίσι βοήθησε καθοριστικά την πατρίδα μου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδα να δείξει την αλληλεγγύη της. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται και στην Άμυνα”, είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr