Συνάντηση Σακελλαροπούλου Ζάεφ: Κοινή καταδίκη για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

0
14

Για τις νέες διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή που είχε με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, σήμερα Τετάρτη.

Αφού συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για την επανεκλογή του στο αξίωμα του πρωθυπουργού η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της, με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε, επίσης, στη σταθερή – εκ μέρους της Ελλάδας – υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την ένταξη νέου μέλους στην Ε.Ε. και με βάση τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ζάεφ σε Σακελλαροπούλου: «Δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης με την Ελλάδα»

Από την πλευρά του, ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψή του στην Ελλάδα στην παρούσα χρονική συγκυρία και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποδίδει καρπούς, καθώς οι διμερείς σχέσεις ενισχύονται σε όλους τους τομείς. Επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας της Βόρειας Μακεδονίας με τον στρατηγικό της εταίρο, την Ελλάδα, “με την οποία τη συνδέουν δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης”.

Σακελλαροπούλου – «Στέλνουμε σαφές μήνυμα στην Τουρκία»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας για τις ενέργειες της Τουρκίας και την παραβατική συμπεριφορά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Αν και η κατάσταση δείχνει να παρουσιάζει βελτίωση, υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου, η Ε.Ε. και οι χώρες της περιοχής πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα ότι η βία δεν παράγει δίκαιο και ότι η ευημερία των λαών βασίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας. Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι “η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη φίλη Βόρεια Μακεδονία”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr