Συρίγος Ερντογάν: Η Ελλάδα έδωσε ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής παραβίασης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

0
67

Ο Άγγελος Συρίγος σχολίασε τα ελληνοτουρκικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων υπογράμμισε ότι η ταχύτατη έξοδος του ελληνικού στόλου ήταν το κρίσιμο σημείο, το οποίο ακολουθήθηκε από τη διπλωματία. «Η Τουρκία τους τελευταίους 17 μήνες έχει αποδείξει ότι το μόνο που αντιλαμβάνεται δεν είναι το Διεθνές Δίκαιο, αλλά η ισχύς. Η άμεση έξοδος του ελληνικού στόλου και η παρουσία του απέναντι από τα τουρκικά πλοία έκανε την Τουρκία να διστάσει», τόνισε στο Θέμα 104,6, ο Άγγελος Συρίγος.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έδωσε ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής παραβίασης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, βάρυνε καθοριστικά. «Για το ίδιο γεγονός, το οποίο περνάει απαρατήρητο για την Κύπρο, για το ίδιο γεγονός πάνε να επιβληθούν κυρώσεις για την Ελλάδα από την ΕΕ». «Το να συζητάς με τον άλλον μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, αλλά το να καταλήξουμε σε συμφωνία για το τι θα διαπραγματευθούμε το θεωρώ ανυπέρβλητο εμπόδιο», σχολίασε ο κος Συρίγος αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάλογο των δύο πλευρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr