ΣΥΡΙΖΑ: «Αρμαγεδδών» μετά το lockdown

0
65

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιχειρηματίες θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι τα περισσότερα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση είναι απλώς «μεγάλα λόγια» σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι θα αντιληφθούν ακόμη ότι με αυτά τα 800 ευρώ θα πρέπει να ζήσουν για πολύ καιρό ακόμα. «Αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η παρούσα κυβέρνηση θα έχουμε μια νέα μεγάλη περίοδο γενικευμένης φτώχειας και εκτίναξης της ανεργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του.

«Είναι φανερό πως πίσω από το σύνθημα της κυβέρνησης «κρατάμε καύσιμα» και «εφεδρείες» για την περίοδο μετά την κρίση, κρύβεται μια λογική των ισχυρών οικονομικών κύκλων που θεωρούν την πανδημία και την επακόλουθη ύφεση, ως μια ευκαιρία για την περαιτέρω αποδιάρθρωση της εργασίας, των δικαιωμάτων της, αλλά και τη μείωση της αμοιβής της. Ενώ ταυτόχρονα προσβλέπουν σε μια μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου και οικονομικής ισχύος σε πιο λίγους, ακόμα και αν η πίτα της οικονομίας είναι αισθητά μικρότερη. Άρα, αυτό που ρωτάτε για νέα σκληρά μέτρα είναι πολύ πιθανό εάν δεν ανατραπεί το σχέδιο της κυβέρνησης και δεν ηττηθούν οι νεοφιλελεύθερες συνταγές στην ΕΕ».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι «η ύφεση, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, αναμένεται μεγάλη, ενώ οι ανισότητες που χαρακτήριζαν όλη την προηγούμενη περίοδο θα διευρυνθούν».

Οι φάκελοι για απευθείας αναθέσεις έργων και στο «βάθος»… εκλογές

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου εξετάζουν φακέλους με υποθέσεις που έχουν φτάσει στα χέρια τους και αφορούν απευθείας αναθέσεις έργων λόγω της πανδημίας. Μετά την ιστορία της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και «την αποκάλυψη του σκανδάλου», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν θα αφήσουν καμία καταγγελία χωρίς να την διερευνήσουν.

Ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν προσυμφωνημένη με το Μέγαρο Μαξίμου την πίεση των φιλικών ΜΜΕ να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές. «Εύλογα γεννιέται το ερώτημα μήπως η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τα όσα πρόκειται να κάνει στον τομέα της οικονομίας και της εργασίας και θέλει τώρα, που κυριαρχεί ο φόβος της πανδημίας και η ανασφάλεια, να κρυφτεί μέσα από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Από μόνο του, όμως, ένα τέτοιο ερώτημα δημιουργεί ένα αβέβαιο αποτέλεσμα για τις επόμενες εκλογές» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα.

Πηγή: Pagenews.gr