ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: «Επιβεβαίωση της σκληρής νεοφιλελεύθερης ατζέντας»

0
31

Μετά τις αλλαγές στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να χειριστεί το κυβερνητικό σχήμα ενώ σημειώνει ότι η κατεύθυνση της πολιτικής του Μαξίμου παραμένει σε σκληρά νεοφιλελεύθερη γραμμή. Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι αφαιρούνται οι αρμοδιότητες από τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά ο ίδιος παραμένει υπουργός, ενώ δεν γίνεται καμιά άλλη αλλαγή σε πρόσωπο που «δεν τα κατάφεραν», όπως οι υπουργοί Πέτσας, Θεοχάρης και Βρούτσης.

Οι όποιες αλλαγές υπάρχουν έρχονται μόνο για να επιβεβαιώσουν την σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα συνεχίσει η κυβέρνηση, με την υπουργοποίηση του Π. Τσακλόγλου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατεύθυνσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση. Σήμερα καταλάβαμε ότι δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στη κυβέρνησή του να κάνει.
Μετά από τρεις προαναγγελίες ανασχηματισμών, που εντέλει ματαιώθηκαν, σήμερα αποφάσισε απλά να βάλει τρεις νέους αναπληρωτές υπουργούς και να αφαιρέσει κάθε χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γεωργιάδη. Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό.

Επιβράβευση αυτών που τα έκαναν «θάλασσα»

Κατά τα αλλά επιβράβευσε τόσο τον κ. Πέτσα και τη λίστα του, τον κ. Θεοχάρη που τα έκανε θάλασσα στον τουρισμό, αλλά και τον κ. Βρούτση του σκανδάλου της ψευτοκατάρτισης. Επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας, ότι για όλα αυτά η βασική ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Η πολιτική κατεύθυνση, ωστόσο, που σηματοδοτεί, τόσο η αναβάθμιση του Θ. Σκυλακάκη όσο και η είσοδος του Π. Τσακλόγλου, προσώπων δηλαδή που ποτέ δεν έκρυψαν την εμμονή τους στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, δείχνουν τη στόχευση του κ. Μητσοτάκη για το άμεσο μέλλον.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από αυτήν την κυβέρνηση. Μόνο νέα αδιέξοδα για την οικονομία, υψηλή ανεργία, λουκέτα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, γιατί αυτό είναι το δόγμα νέων και παλιών κυβερνητικών στελεχών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr