ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: Μόνιμες προσλήψεις και συνταγογράφηση των τεστ

0
15

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το ΕΣΥ και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την επίταξη των ιδιωτών γιατρών και το self testing. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, ενώ ξεκίνησε η παράδοση των φύλλων επίταξης στους 206 γιατρούς.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε σχέση με την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών αναρωτήθηκε γιατί «ένα χρόνο μετά τη πανδημία δεν μπορούσαν να γίνουν 200 προσλήψεις;». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ένα χρόνο μετά με 1.680 λιγότερους μόνιμους στην δημόσια υγεία. Μια κυβέρνηση πραγματικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος στο πλαίσιο αυτής της δήλωσής του θύμισε μέσω των social media παλιότερη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία «πλεονάζουν γιατροί» στο ΕΣΥ.

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: Το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου για τις επιτάξεις

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: Το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου για τις επιτάξεις

ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ: Τι αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Την Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος δεν διευκρίνισε εάν τα rapid test που βγαίνουν θετικά θα δηλώνονται για να υπάρχει και η απαραίτητη ιχνηλάτηση. Το Σάββατο στο Libre.gr δήλωσε πως το self testing δεν θα δηλώνεται σε κάποια πλατφόρμα, ρίχνοντάς τα πάλι στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Σήμερα ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά rapid test. Η κυβέρνηση όχι απλά δεν έχει σχέδιο, αλλά τα έχει κάνει μπάχαλο ακόμη και με τα test. Μετά από έναν χρόνο ομολογεί πως τόσο καιρό δεν έχουν σαφή επιδημιολογικά δεδομένα, όπως τονίζει από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οι επιστήμονες. Και αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα, λέει πλέον πως ακόμα και η διάγνωση εναπόκειται στην ατομική ευθύνη των πολιτών», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με τα τεστ για τον κορωνοϊό.

ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ: Τι αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ: Τι αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στη συνέχεια προσθέτει: «Μόνο επικουρικά μπορεί να λειτουργήσει το self testing», ενώ εξηγεί γιατί δεν μπορεί να δουλέψει η επιλογή με το self testing.

«Προφανώς το self testing δεν είναι λύση γιατί:

1. Τα rapid test για self testing έχουν σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία σε σχέση με τα μοριακά.

2. Ακόμα και αν δημιουργηθεί πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων, κάτι που αρχικά απέρριπτε η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε νέο μπάχαλο με την έγκαιρη και σωστή καταμέτρηση των κρουσμάτων ανά περιοχή.

3. Οι πολίτες που θα κάνουν και θα βγαίνουν θετικοί, εν συνεχεία θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν και μοριακά test για επιβεβαίωση. Άρα δεν προκύπτει καμία ελάφρυνση για τον πολίτη.

4. Θα κάνουν test μόνο όσοι ενδιαφέρονται, με αποτέλεσμα και πάλι να μη γίνονται οι απαραίτητοι στοχευμένοι έλεγχοι σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως μαζικοί εργασιακοί χώροι, ΜΜΜ, σχολεία, ομάδες υψηλής ευαλωτότητας και κοινωνικές δομές υψηλού κινδύνου.

5. Τίθεται σοβαρότατο θέμα διαφάνειας στην προμήθειά τους και τη χορήγησή τους, με βάση τους χειρισμούς που έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση και το όργιο απευθείας αναθέσεων.

»Με λίγα λόγια, τα δωρεάν rapid test μπορούν να λειτουργήσουν μόνο επικουρικά. Μόνη ουσιαστική και αυτονόητη λύση είναι η συνταγογράφηση και αποζημίωση μοριακών και rapid test από τον ΕΟΠΠΥ, που εγκληματικά αρνείται η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο και οι στοχευμένοι έλεγχοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr