ΣΥΡΙΖΑ για lockdown: «Η κυβέρνηση αντί να προλαμβάνει, κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει γίνει»

0
13

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη προληπτικών μέτρων που οδήγησε σε έκρηξη των κρουσμάτων στην Δυτική Αττική και για τα περιοριστικά μέτρα στην συνέχεια δίχως πρόνοια για την στήριξη των εργαζομένων, αποδίδει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αφού υπενθυμίζει ότι «από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας φωνάζει για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια», καταλογίζει στη κυβέρνηση ότι «επί εννιά μήνες έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας».

Ακολούθως σημειώνει:

«Σήμερα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή. Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και δεν φθάνει αυτό. Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη!».

Ίδιο εγκληματικό λάθος στη Δυτική Αττική με αυτό στη Βόρεια Ελλάδα

Η κυβέρνηση κυνηγά την πανδημία, δεν την προλαμβάνει λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά και τις τελευταίες αποφάσεις για ένα ακόμη πιο σκληρό lockdown στη Δυτική Αττική. Στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν πως και στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής γίνεται και πάλι το ίδιο εγκληματικό λάθος που έγινε και συνεχίζει να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια.

Δηλαδή η κυβέρνηση αφού αφήνει την πανδημία να βγει εκτός ελέγχου, τρέχει κατόπιν εορτής για να επιβάλει νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα. Αυτό, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σημαίνει πως η κυβέρνηση με την «εγκληματική αδράνειά» της στρώνει το έδαφος για τρίτο ακόμη σφοδρότερο κύμα της πανδημίας προτού καλά καλά ξεπεραστεί το δεύτερο.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικεντρώνεται πλέον και στο θέμα του εμβολίου, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως λένε πηγές του κόμματος, είχε ποντάρει εδώ και τρεις μήνες. Κάνει λόγο για φιάσκο και θυμίζει πως ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, είχε δεσμευτεί προ μηνός για 2 εκατομμύρια εμβόλια εντός του Ιανουαρίου και τώρα θα έρθουν μόλις 300.000 δόσεις.

Ως εκ τούτου η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως ο υπουργός Υγείας αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είτε έκαναν λάθος είτε έλεγαν συνειδητά ψέματα στέλνοντας μηνύματα εφησυχασμού στον κόσμο την ώρα που η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το εμβόλιο είναι μεν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για το αύριο, εντούτοις δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό και στελέχη του διερωτώνται τί θα γίνει έως ότου υπάρξει ευρύς εμβολισμός του πληθυσμού ώστε η κοινότητα να αποκτήσει ανοσία; Σημειωτέον πως οι 300.000 δόσεις αντιστοιχούν σε 150.000 ανθρώπους και κατά την αξιωματική αντιπολίτευση δεν επαρκούν ούτε καν για τους υγειονομικούς και τις ευάλωτες ομάδες.

Στην Κουμουνδούρου παραθέτουν σειρά επιχειρημάτων για να καταδείξουν την στρατηγική-όπως λένε- αδράνεια της κυβέρνησης. Επισημαίνουν πως η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021 κατά 580 εκατομμύρια ευρώ, αρνείται τη συνταγογράφηση και μαζική αποζημίωση δωρεάν τεστ για τους πολίτες και αντιθέτως μειώνει διαρκώς τον αριθμό των μοριακών τεστ ώστε να εμφανίσει επικοινωνιακά βελτιωμένη κατάσταση στην πορεία της πανδημίας στέλνοντας μηνύματα εφησυχαμσού.

Προσθέτουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, όπως επίσης και την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ σε περιοχές που αυτό κρίνεται απαραίτητο καθώς και τον έλεγχο τήρησης αυστηρών μέτρων προστασίας και πρωτοκόλλων στους μαζικούς χώρους εργασίας. Ως παράδειγμα στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την διασπορά του κορονοϊού σε εστίες υπερμετάδοσης όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εργοστάσια, τις κλειστές δομές, τα γηροκομεία, τα camps προσφύγων, τα προνοιακά ιδρύματα και τους καταυλισμούς Ρομά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr