ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να ανοίξει τα σχολειά

0
158

Σε λίγες ημέρες οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες για τη νέα σχολική χρονιά. Μπορεί να έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο και δεν είναι σε θέση να ανοίξει με ασφάλεια της σχολεία. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι έξι μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να έχει ένα σχέδιο.

Αντίθετα υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν για το εάν θα είναι έτοιμες οι μάσκες που θα δοθούν στους μαθητές. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι οι καθηγητές δεν έχουν ενημερωθεί σωστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νίκη Κεραμέως είχε τονίσει ότι θα υπάρχει τιμωρία για όποιον μαθητή δεν φορέσει μάσκα. Λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν θα εξαντληθεί η αυστηρότητα σε ένα παιδί που δεν φόρεσε μάσκα. Την ίδια στιγμή που οι αρνητές της μάσκας αυξάνονται συνεχώς.

Ζητάει τις εισηγήσεις των ειδικών ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ζήτησε να του δοθούν τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των λοιμοξολόγων, καθώς όλα δείχνουν ότι οι εισηγήσεις των ειδικών σε πολλά θέματα ήταν διαφορετικές από αυτά που έκανε η κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να δείξει οι επιστήμονες είχαν άλλη γνώμη για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και τον μετακινήσεων.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό στην Παιδεία τόνισε ότι «η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για μια μεγάλη επένδυση στην δημόσια παιδεία, για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια» και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «ενώ σπαταλά με πρόσχημα την πανδημία δημόσιο χρήμα ακόμα για τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ που χαρίζει σε ιδιωτικές κλινικές, αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα έως 15 μαθητές».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «αντίθετα, εν μέσω πανδημίας, θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα. Ο κ. Μητσοτάκης το ομολόγησε κυνικά στη Βουλή. Την ώρα που ήδη εντοπίζονται κρούσματα σε εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την διεξαγωγή των απαραίτητων τεστ τόσο πριν ανοίξουν τα σχολεία όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων», σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «ακόμα και στο ζήτημα προμήθειας μασκών προχώρησε σε σχεδιασμό παροχής τους με καθυστέρηση και απουσία οργάνωσης, μετά την κοινωνική και πολιτική κατακραυγή».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν εναντίον τους το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αντιφάσεις της δικής τους πολιτικής τροφοδοτούν τις θεωρίες συνωμοσίας. Τους καλούμε έστω και τώρα να ακούσουν τη φωνή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλες και όλους», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr