ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση μας πάει στην εποχή του δεύτερου μνημονίου

0
53

Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τονίσει πολλές φορές την αντίθεση τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασε δυο φορές το πλάνο Μένουμε όρθιοι. Μια πριν και μια μετά την καραντίνα. Φυσικά το δεύτερο ήταν επικαιροποιημένο με τις ανάγκες τις κοινωνίας. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία με τις κινήσεις της θα οδηγήσει τη χώρα σε μια εποχή ανάλογη με αυτή του δεύτερου μνημονίου.

«Εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης της ανεργίας, μείωσης του εισοδήματος των πολιτών και εργαζόμενων φτωχών», τονίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές κάτω από το βάρος των κοινωνικών προβλημάτων. «Ο νέος “Μωυσής” αν επιχειρήσει να δραπετεύσει μέσω εκλογών, δεν θα δραπετεύσει για την γη της επαγγελίας από τις ευθύνες του» έγραψε χθες (05.07.2020) στα social media η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ανοίγοντας για άλλη μια φορά την συζήτηση για εκλογές το φθινόπωρο.

Πρόωρες εκλογές και άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και η Έφη Αχτσιόγλου σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο κασετών και δήθεν σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχει επιλέξει να επενδύσει σε αυτόν τον βούρκο και το κάνει σκόπιμα», ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας είναι διαλυτικά» και «φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με δύο επιλογές: Ή να απολυθούν ή να έχουν πάρα πολύ μεγάλη μείωση μισθού», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός την Παρασκευή ανακοίνωσε πως «σε όλο τον τομέα του τουρισμού το μόνο που έχει να κάνει είναι να αναστείλει την εργασία».

Φυσικά η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Ο κ. Μητσοτάκης αν ήθελε θα είχε κλείσει αυτή τη συζήτηση. Αν λάβει μία τέτοια απόφαση θα το κάνει γιατί φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν τη βαθιά οικονομική κρίση λόγω των δικών του επιλογών. Οι πολίτες θα εκτιμήσουν αρνητικά μία ενδεχόμενη τέτοια απόφαση. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι προγραμματικά και θα είναι ευκαιρία για να διαμορφωθεί μία προοδευτική πλειοψηφία».

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο. Αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι μπορεί να γίνουν εκλογές και θέλει να έχει όσο περισσότερη δύναμη μπορεί. «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: όσες δυνάμεις βλέπουν την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα με μια σύγχρονη ατζέντα ριζοσπαστικών τομών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να αναζητήσουν προγραμματικές και πολιτικές συγκλίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr