ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: «Υποχρεωτική και όχι προαιρετική η μείωση κατά 50% των μισθών των βουλευτών»

0
66

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Τη δική του πρόταση για υποχρεωτική -και όχι προαιρετική- μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσής τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως “δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό”.

Όπως υπογραμμίζει, “η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών”. “Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει “η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κ.λπ.), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα” και “να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους”.

Πηγή: Pagenews.gr