ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν τα ποσοστά θνητότητας σε ΜΕΘ

0
365

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση όπου ζητά να δημοσιοποιηθούν τα ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ της χώρας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δημοσιοποίηση των ποσοστών θνητότητας σε όλες τις ΜΕΘ της χώρας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας του κόμματος. Η ερώτηση αυτή έρχεται μετά από αναφορές για θνητότητα 100% στις ΜΕΘ του Αγρινίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών

Ερώτηση προς του υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και αίτημα την δημοσιοποίηση των ποσοστών θνητότητας σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, στοιχεία που δηλώνονται από Υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας και αποστέλλονται στην οικεία ΥΠΕ και στο υπουργείο Υγείας, κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάνουν λόγο για «κούφιες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους».

ΣΥΡΙΖΑ

Αναφέρονται επίσης σε «προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη περί του ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα σήμαινε ότι θα οδηγούμασταν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, αλλά και στη μακάβρια στατιστική που, με πρωτοφανή κομπασμό και ισχυρή δόση ύβρεως, δημοσίως επικοινώνησε η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό νέων ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, κ. Κοτανίδου, περί του ότι στις ελληνικές ΜΕΘ παρατηρείται πολύ χαμηλό ποσοστό θνητότητας σε σύγκριση με αυτό των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών».

«Πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο: Ένας πρωθυπουργός που μονίμως ψεύδεται και επιχορηγεί τα ΜΜΕ για να καλύψουν με επικοινωνιακή χρυσόσκονη την ανικανότητά του, ένας πρωτοκλασάτος Υπουργός που μιλάει παράλογα και προκλητικά στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή όσοι διορίστηκαν από αυτούς και ψευδόμενοι υπερασπίζονται τις εγκληματικές τους παραλείψεις. Η απάντηση θα δοθεί εάν και εφόσον του Υπουργείο χορηγήσει τα αιτούμενα στοιχεία», επισημαίνουν οι βουλευτές.

ΣΥΡΙΖΑ

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

«Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα. Υψηλή θνητότητα για παράδειγμα έχουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ των νοσοκομείων. Στο Νοσοκομείο Έδεσσας λειτούργησε αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών κορονοϊου με θνητότητα που αγγίζει το 100%». Αυτό κατήγγειλε χτες Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Και συμπλήρωσε: «Η θνητότητα στις ΜΕΘ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: «Το επίπεδο νοσηλείας στις κλινικές κορονοϊού, η έγκαιρη διασωλήνωση ασθενών πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, η έγκαιρη διακομιδή σε ΜΕΘ και όχι η πολυήμερη αναμονή σε λίστα αναμονής, η επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια, η δυνατότητα παραμονής σε ΜΕΘ και μετά την αποσωλήνωση για παρακολούθηση κ.α.λ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr