ΣΥΡΙΖΑ: Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ χρησιμοποιούν παρακρατικές μεθόδους

0
38

Τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση. Μετά τις αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη επίθεση. Από κοντά και το Κίνημα Αλλαγής που βλέπει μια ενδεχόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ την καλύτερη ευκαιρία για να ανεβάσει τα ποσοστά του. Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων θέλοντας να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα σημαντικά προβλήματά του τόπου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας να έρθουν όλα στο φως. Η απόφαση-κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis«, ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης σε πρόσφατη τοποθέτησή του.Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «το πραγματικό επίδικο είναι να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς εμπλέκονται στο πάρτι που έγινε σε βάρος του δημόσιου ταμείου. Από το συνολικό πρόστιμο των 340 εκατ. δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Novartis, τα 310 εκατ. αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητά της στην Ελλάδα«.

Παρακρατικές τακτικές από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ

Οι πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ακόμα ότι»στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να συγκρουστούμε με τις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι η ΝΔ με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποπροσανατολίσουν με παρακρατικές μεθοδεύσεις, απειλές για μηνύσεις σε δημοσιογράφους και απόπειρες να τρομοκρατήσουν ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και όταν το κόμμα βρισκόταν στη διακυβέρνηση της χώρας. Καταγγέλουν ουσιαστικά ότι ένα μέρος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών λειτουργούσε προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας. «Και σήμερα τολμάνε να μιλάνε για παρακράτος και για αποκαλύψεις». ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ποια είναι τα θέματα που θα πρέπει να απασχολούν τους πολίτες και συγκεκριμένα «στην εν κρυπτώ χρηματοδότηση ΜΜΕ από την κυβέρνηση με σκοπό τη χειραγώγηση και τον εκβιασμό – ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας- στην παροιμιώδη αποτυχία της στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που είναι ήδη εδώ, οδηγώντας τη χώρα σε μια εφιαλτική προοπτική και βέβαια στην απομόνωση της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο, όπως παραδέχτηκε ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Ντόκος, με απρόβλεπτες συνέπειες για την εξωτερική μας πολιτική».

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας τόνισε: «Το κύριο είναι ότι η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που μπροστά της η κρίση που περάσαμε θα φαντάζει μια ελαφριά αναταραχή. Χωρίς σχέδιο αλλά ούτε και βούληση για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση υπεκφεύγει των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr