ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο

0
38

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσής για τους νέους.

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στα Γιάννενα ως παράδειγμα brain gain έναν νέο που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε μία βιομηχανία. Έφθασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτό έγινε γιατί τώρα πια, με τον ίδιο πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, έχει στη χώρα του τις ευκαιρίες που του αξίζουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει, είναι ότι η βιομηχανία αυτή ανήκει στην οικογένειά του», επισημαίνει και σχολιάζει: «Με λίγα λόγια θα δουλέψει στην εταιρεία του πατέρα του. Κάτι που προφανώς δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο».

«Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο εξοργιστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή ότι κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μέσα στην εργασιακή δυστοπία των απλήρωτων δεκάωρων και των μισθών πείνας που έχει εγκαταστήσει ως νέα κανονικότητα», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγα λόγια για το κόμμα

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) όπως αναφέρεται και στο καταστατικό του είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 ως εκλογική συμμαχία.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα της Αριστεράς. Το έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πεντάκτινο αστέρι, ως δηλωτικό ενότητας, μαζί με τρεις κυματίζουσες σημαίες: μια κόκκινη για την κλασική αριστερά, μια πράσινη για την οικολογία και μια μωβ για τα λαϊκά κινήματα.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε το 2004 ως εκλογική συμμαχία αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, μεγαλύτερη συνιστώσα των οποίων ήταν ο Συνασπισμός, ενώ το 2013 επανιδρύθηκε ως ενιαίο κόμμα. Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
  • Το κόμμα ήταν στην κυβέρνηση της χώρας από το 2015 έως το 2019.
  • Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 βγήκε δεύτερο κόμμα με 31,5% και πλέον βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.
  • Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπείται από έξι ευρωβουλευτές, στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά.
  • Επίσης, είναι μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδεολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε από μια ευρεία ομάδα δεκατριών κομμάτων και ανεξάρτητων πολιτικών, που συμπεριελάμβαναν σοσιαλδημοκράτες, δημοκράτες σοσιαλιστές, αριστερούς πατριώτες, φεμινιστές, αντικαπιταλιστές, κεντρώους και οικολόγους, καθώς και μαρξιστές-λενινιστές, μαοϊκοί, τροτσκιστές, ευρωκομμουνιστές, λουξεμπουργκιστές και ευρωσκεπτικιστές. Παρά τη κοσμική ιδεολογία του,πολλά μέλη του είναι χριστιανοί, οι οποίοι αντιτίθενται κυρίως στα εικαζόμενα προνόμια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας με την υποστήριξη του κράτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr