ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαση Κ.Ε.: Πραγματοποιείται σήμερα – Επικυρώνονται οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα

0
39

Σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10.30 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, η οποία και θα ξεκινήσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Επίδικο της συνεδρίασης η ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα και η επικύρωσή τους με ψηφοφορία από τα 150 μέλη της ΚΕ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του υποψήφιου γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Παράλληλα,αναφορικά με τις αλλαγές, στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τοποθετείται ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ συμφωνήθηκε η αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η αλλαγή προσώπων εξυπηρετεί την αλλαγή στην αντιπολιτευτική τακτική

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει τους στόχους του κόμματος, ενώ θα μιλήσει και για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε επίπεδο δομών και προσώπων. Την ίδια ώρα, αναμένεται να αναφερθεί στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και στις επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οικονομία και τα ελληνοτουρκικά.

Ο Δ. Τζανακόπουλος θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μετάθεση του συνεδρίου (αναβλήθηκε για το 2021) για την επιχειρούμενη διεύρυνση, αλλά και στην προσπάθεια μαζικοποίησης και μετασχηματισμού του κόμματος σε έναν ενιαίο φορέα.

Σημειώνεται πως τη θέση του εκπροσώπου Τύπου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναλαμβάνει σύμφωνα με κομματικές πηγές ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος. Ο Ν. Ηλιόπουλος θα διατηρήσει παράλληλα τη θέση του στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο δυναμικό του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσονται επίσης με τον ρόλο του αναπληρωτή εκπροσώπου οι: Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

ILIOPOULOS-ATXIOGLOU-TSIPRAS.jpg

Την Κυριακή το ανώτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει και θα επικυρώσει την εκλογή του νέου γραμματέα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η ανησυχία είναι έκδηλη στο εσωτερικό του κόμματος εξαιτίας των μέτριων ποσοστών στις δημοσκοπήσεις (μολονότι στην χθεσινή της GPO η διαφορά με τη ΝΔ μειώθηκε) και με τις νέες αλλαγές αναμένεται γενική επανεκκίνηση που θα δώσει νέα πνοή στο κόμμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr