ΣΥΡΙΖΑ τουρισμός: Ζητά μείωση των τελών των αεροδρομίων

0
44

ΣΥΡΙΖΑ τουρισμός:  Μείωση των τελών των αεροδρομίων, ως μέτρο ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Οι υπογράφοντες βουλευτές επικαλούνται εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες, η μείωση του όγκου των παγκόσμιων τουριστικών αφίξεων θα προσεγγίσει το 30%. Επισημαίνουν εξάλλου, ότι στη βάση αυτών των προβλέψεων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες/συστάσεις για την ενίσχυση και την ανάκαμψη του κλάδου μετά το τέλος της πανδημίας.

Μεταξύ των μέτρων αυτών, ο ΠΟΤ περιλαμβάνει και την επανεξέταση όλων των χρεώσεων που επιβαρύνουν το τελικό τουριστικό προϊόν μέσω των μεταφορών, προτείνοντας, όπου είναι δυνατόν, την αναστολή ανάλογων χρεώσεων με δίκαιο και καθολικό τρόπο.

Ανάλογες προτάσεις, όπως τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν διατυπώσει και οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, από τις πρώτες μέρες ισχύος των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. «Η πρόσκαιρη μείωση των τελών των ελληνικών αεροδρομίων θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού όταν ολοκληρωθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στη χώρα» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν πως:

«Κάτι τέτοιο θα έδινε ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην Ελλάδα σε μια περίοδο όπου όλες οι ανταγωνιστικές οικονομίες αναζητούν να βελτιώσουν την θέση τους στην αγορά που θα διαμορφωθεί μετά το πέρας της πανδημίας». Ζητούν επίσης, να ενημερωθούν από τους συναρμόδιους υπουργούς Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών αν προτίθενται να προχωρήσουν σε συνεννόηση με τους Παραχωρησιούχους των ελληνικών αεροδρομίων (AIA, Fraport), προκειμένου αυτή η πρόσκαιρη μείωση των τελών να μην οδηγήσει, υπό τις έκτακτες συνθήκες που διανύουμε, σε επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου. 

Πηγή: Pagenews.gr