Τα παιδιά ανέκριναν τον Μητσοτάκη: Τι ήθελε να γίνει όταν ήταν μικρός, η αγάπη στη μητέρα του

0
285

Τα παιδιά ανέκριναν τον Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παιδιά, απαντώντας στα ερωτήματα τους για την ζωή του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Μια νέα συνέντευξη, αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες».

Πιο αναλυτικά, ο κος Μητσοτάκης απάντησε στα ερωτήματα παιδιών της Atraktos Kids, μιας πρωτοβουλίας της Ατράκτου, στο πλαίσιο της εκπομπής επαγγελματικού και κοινωνικού προσανατολισμού «Μεγάλες Κουβέντες».

Τα παιδιά ανέκριναν τον Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα παιδικά χρόνια, οι ανησυχίες, οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς, τι θέλει να κάνει μετά το τέλος της πανδημίας

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα παιδικά του χρόνια, τις ανησυχίες του, τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, τι θέλει να κάνει μετά το τέλος της πανδημίας αλλά και τι θα έκανε αν είχε τη δύναμη ενός υπερήρωα.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη απόφαση που πήρε μέχρι τώρα, το ότι «έπρεπε να τα κλείσουμε όλα για τον κορονοϊό» λέγοντας ότι ήταν πολύ δύσκολο να πρέπει να σταματήσουν στη χώρα να λειτουργούν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του.

Τα παιδιά ανέκριναν τον Μητσοτάκη

Ζήτησε από τον κόσμο να εμβολιαστεί

Επίσης κάλεσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να εμβολιαστεί, αναφέροντας ως παράδειγμα την πολυομυελίτιδα από την οποία είχε προσβληθεί η μητέρα του, όταν δεν υπήρχαν εμβόλια.

«Ξέρεις ότι κάποτε υπήρχαν αρρώστιες που τώρα έχουν εξαφανιστεί, που δεν τις ξέρουμε καν, και εξαφανίστηκαν επειδή βρέθηκαν τα εμβόλια.

Η μαμά μου, ας πούμε, την οποία, όπως με ρώτησες, αγαπούσα πάρα πολύ, είχε αρρωστήσει από μία αρρώστια η οποία λέγεται πολιομυελίτιδα, η οποία δεν είναι γνωστή πια, έχει σχεδόν εξαφανιστεί, η οποία μπορεί να σε αφήσει τελείως παράλυτο.

Και όταν η μαμά μου αρρώστησε δεν υπήρχαν τα εμβόλια, όταν ανακαλύφθηκαν όμως τα εμβόλια πριν από 70 χρόνια και εμβολιαστήκαμε όλοι πια, η αρρώστια εξαφανίστηκε. Έτσι θα εξαφανιστεί και ο Covid αν όλοι εμβολιαστούμε», είπε ο κος Μητσοτάκης.

Τα παιδιά ανέκριναν τον Μητσοτάκη

Μετά την πανδημία

Πάνος: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν ο κορονοϊός τελειώσει;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι αυτό που θα ήθελα να κάνω θα ήταν να πάρω την οικογένειά μου και να κάνω ένα ωραίο, χαλαρό ταξίδι. Να κάνω ένα ταξίδι, δηλαδή να πάω κάπου στην Ελλάδα, αλλά χωρίς μάσκες, χωρίς περιορισμούς. Και βέβαια θα χαρώ πάρα πολύ, επίσης, όταν ξαναπαίξω μπάσκετ με τους φίλους μου.

Πάνος: Ωραία ιδέα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί μπάσκετ δεν μπορούμε ακόμα να παίξουμε, επειδή το μπάσκετ είναι κλειστό, ακόμα δεν τα έχουμε αφήσει αυτά ελεύθερα. Θα χαρώ πολύ να πάω να παίξω μπάσκετ με τους φίλους μου

Πάνος: Αυτό είναι πολύ ωραία ιδέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr