Τα Rafale ήρθαν

0
59

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την άφιξη των νέων Rafale, ενώ αναλύει το κυβερνητικό σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες.

Σε μια περίοδο που η ομικρον και η ακρίβεια σε ενέργεια και σε μια σειρά από προιοντα κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό η άφιξη των Rafale έρχεται να σπάσει την μονοτονία, έστω και για λίγο.

Η χώρας μας παρέλαβε τα πρωτα 6 γαλλικά μαχητικά και έπονται αλλά 18 εως το καλοκαίρι του 2023, συνολικά 24.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος που όλοι συνηγορούν πως δίνει ισχύ στην ελληνική πλευρά και ιδίως σε σύγκριση με την τουρκική πλευρά.

Χρειάζονταν η χώρα μας τα Rafale; Ναι. Όπως χρειάζεται και τις γαλλικές φρεγατες bellhara.

Άλλωστε πάνε πολλές δεκαετίες που η χώρας μας έχει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Τα μνημόνια όμως και τα χρόνια που ακολούθησαν δεν επέτρεπαν καμία τέτοιου είδους κίνηση.

Τώρα όμως μπορούμε; Ναι. Τα οικονομικά δεδομένα είναι καλύτερα ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τις τελικές αποφάσεις έπαιξε ένα σκληρό μπαρ ντε φέρ σε ένα ευρυτερο γεωπολιτικό power game υπογράφοντας παράλληλα την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που δίνει πόντους στην χώρα μας.

«Άρτον και θεάματα» λένε στην αντιπολίτευση, ειδικά μετά και την είδηση οτι τα γαλλικά Rafale είχαν προγραμματίσει να πετάξουν στον Αττικό ουρανό και πάνω από την Ακρόπολη πριν την προσγείωση τους στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Η ιστορική φράση «άρτον και θεάματα» έρχεται από την ρωμαϊκή περίοδο και σύμφωνα με τον ποιητή Γιουβενάλη ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαο σιτάρι (άρτο) και θεάματα στον ιππόδρομο με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Ακολουθεί αυτή την τακτική η κυβέρνηση; Όχι τονίζουν με εμφαση κυβερνητικά στελέχη.

Αλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει συνεπής σε τέσσερις βασικούς άξονες του σχεδίου του: Ασφάλεια πολιτων με παράλληλη ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, παιδεία, υγεία και φυσικά οικονομία και μεταρρυθμίσεις.

Μπορεί να έχει να αντιμετωπίσει το διπλό μέτωπο της ομικρον και της ακρίβειας αλλά παράλληλα τους επόμενους μήνες θέλει να τρέξει το κυβερνητικό σχέδιο του σε αυτούς τους βασικούς άξονες για να κριθεί από τους πολίτες όταν στηθούν οι κάλπες.

Ακόμα και τα Rafale είναι ένα μήνυμα. Στη διάρκεια της δίκης του διακυβέρνησης έκλεισε η συμφωνία, δόθηκε η παραγγελία και ήδη τα πρωτα 6 μαχητικά έφτασαν στην χώρα μας για να ενισχύσουν την πολεμική αεροπορία.

Δεν θα έρθουν, ήρθαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr