Ταϊβάν: Παραμένουμε σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο, διαμηνύει η Ταϊπέι

0
41

Κλιμακώνεται περαιτέρω η ένταση στην Ταϊβάν, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαμηνύει σε νέα του αναφορά, ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση «για κάθε ενδεχόμενο»

Κλιμακώνεται περαιτέρω η ένταση στην Ταϊβάν, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαμηνύει σε νέα του αναφορά, ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση «για κάθε ενδεχόμενο», καθώς η Κίνα σφίγγει τον «κλοιό» στη νήσο διεξάγοντας γυμνάσια με πραγματικά πυρά, στις τριήμερες ασκήσεις του.

Η Ταϊπέι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εντόπισε γύρω από την Ταϊβάν τα 11 πολεμικά πλοία και 70 στρατιωτικά αεροσκάφη της Κίνας.

Πρόκειται για προσομοίωση επίθεσης των κινεζικών δυνάμεων στην Ταϊβάν, ως προειδοποίηση μετά τη συνάντηση της προέδρου της Ταϊβάν με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής.«Οι μονάδες αεράμυνας των ένοπλων δυνάμεων της Ταϊβάν παραμένουν σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο, διατηρώντας σταθερά τις θέσεις τους 24/7, δείχνοντας ότι μπορούμε και θα υπερασπιστούμε τους ουρανούς μας. Και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τις πεποιθήσεις μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ταϊπέι.

Ο κινεζικός στρατός «συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν ως τις 10:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας) ήταν μαχητικά και βομβαρδιστικά, εκ των οποίων πέρασαν τη διάμεση γραμμή και μπήκαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) τα 39.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) έστειλε 70 πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, αεροπλάνων αναγνώρισης και ανεφοδιασμού, στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν το πρωί της Κυριακής, είχε ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 31 αεροπλάνα διέσχισαν τη μέση γραμμή – τα de facto σύνορα στα στενά της Ταϊβάν μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας.

Η Κίνα επιχείρησε σήμερα με τις στρατιωτικές ασκήσεις της την προσομοίωση ενός «αποκλεισμού» της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Δεκάδες αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για να εφαρμόσουν έναν «αεροπορικό αποκλεισμό» του εν λόγω εδάφους που διεκδικείται από το Πεκίνο, μετέδωσε επίσης το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr