Ταϊβάν: Το Πεκίνο δημιουργεί σκοπίμως κρίσεις – Η Ταϊβάν δεν θα φοβηθεί ούτε θα υποχωρήσει

0
39

Ταϊβάν: Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν καταδίκασε σήμερα [8/8] την απόφαση της Κίνας να συνεχίσει τα στρατιωτικά γυμνάσια, λέγοντας ότι το Πεκίνο δημιουργεί σκοπίμως κρίσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν καταδίκασε σήμερα [8/8] την απόφαση της Κίνας να συνεχίσει τα στρατιωτικά γυμνάσια, λέγοντας ότι το Πεκίνο δημιουργεί σκοπίμως κρίσεις. Παράλληλα, κάλεσε την Κίνα να σταματήσει τις στρατιωτικές της ενέργειες και να «απομακρυνθεί από το χείλος του γκρεμού».

«Υπό το φως του στρατιωτικού εκφοβισμού που δημιουργεί η Κίνα, η Ταϊβάν δεν θα φοβηθεί ούτε θα υποχωρήσει και θα υπερασπιστεί με μεγαλύτερο σθένος την κυριαρχία της, την εθνική ασφάλειά της καθώς και τον ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής της», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να τα τερματίσει, πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει στα ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν», πάντα σε αντίποινα για την επίσκεψη που έκανε στη νήσο που διεκδικεί το Πεκίνο η τρίτη τη τάξει στην ιεραρχία του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι.

Κινεζικός στρατός: Συνεχίζει τις ασκήσεις κοντά στην Ταιβάν

Αρχικά, οι ελιγμοί του κινεζικού στρατού  είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν την Κυριακή,  μετά την επίσκεψη στην Ταιβάν από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι την περασμένη εβδομάδα.

Όμως, ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις αεροπορικές και θαλάσσιες ασκήσεις γύρω από την Ταιβάν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, η τρέχουσα τεταμένη κατάσταση στα στενά της Ταιβάν είναι εντελώς προκλητική και δημιουργείται από την πλευρά των ΗΠΑ και η αμερικανική πλευρά πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη και να υποστεί σοβαρές συνέπειες για αυτό. china-airplanes

Ως απάντηση στις «μοχθηρές και προκλητικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών», η Κίνα ανακοίνωσε οκτώ αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των ηγετών των κινεζικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ταιβάν, τόνισε και πάλι ότι αυτή αποτελεί τμήμα της κινεζικής εδαφικής επικράτειας και «η νόμιμη υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας είναι απολύτως λογική από την Κίνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr