Τάκης Θεοδωρικάκος κορωνοϊός: «Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς που το παιδί δεν πηγαίνει παιδικό σταθμό»

0
57

Τάκης Θεοδωρικάκος κορωνοϊός: Πειθαρχεία στα μέτρα της κυβέρνησης ζήτησε με δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πολλάκις την ανάγκη όλοι οι Έλληνες πολίτες να αντιληφθούν τον κίνδυνο και να σεβαστούν στο ακέραιο τα έκτακτα μέτρα που έχουν δοθεί από τη κυβέρνηση που σκοπό έχουν την αποτροπή της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος«παράκληση προς όλους, για να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη ημέρα, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και τα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά γιατί εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση και θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, αλλά ούτε και καταθέσεις στεφάνων, παρά μόνο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό χωρίς την παρουσία κόσμου. Αποκάλυψε ακόμα ότι η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παραταθεί αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, σημειώνοντας ότι η άδεια θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται άδεια ένας από τους δυο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

 

Πηγή: Pagenews.gr