Τάκης Θεοδωρικάκος – κοροωνοϊός: Η μάχη ενάντια στον ιό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος

0
60

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Εσωτερικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο «Ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος και πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τέλεια καταιγίδα». Παράλληλα σχολίασε τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του κόμματος «Μένουμε όρθιοι», ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει μία ιστορία σε μαξιμαλιστικούς στόχους και πιστεύω ότι δεν είναι χρήσιμος οδηγός αυτήν τη στιγμή να επανέλθουμε σε πρόσθετα αιτήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να ικανοποιηθούν. Όλοι πρέπει να σκεφθούμε -και αυτό πρέπει να το σκεφθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι αυτή η υπόθεση είναι μαραθώνιος, δεν είναι δρόμος ταχύτητας».

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για πρόωρες εκλογές κάτι που κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας

Εν τούτοις τόνισε ότι «οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας την τέλεια καταιγίδα, τεράστια προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, υπευθυνότητα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενωμένοι και με συνεννόηση».

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επανέλαβε ότι έχει την απόλυτη στήριξη της πολιτείας

Επίσης επεσήμανε ότι χθες ζήτησε από τους δημάρχους της χώρας να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα. «Τα χρήματα, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλλονται κανονικά. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος σε αυτό το πρόγραμμα που να μην έχει πληρωθεί κανονικά αυτά τα οποία δικαιούται», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και θύμισε πως το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με 1.200 εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: Pagenews.gr