Τάκης Θεοδωρικάκος lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για Δημόσιο και Αυτοδιοίκηση από τον υπουργό Εσωτερικών

0
49

Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επιβολή νέου lockdown, τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα για τα μέτρα στήριξης όσων εργάζονται και τη σχετική ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά, σειρά είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (6 Νοεμβρίου), ο κος Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που θα ισχύσουν τόσο στο Δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση, κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως ανέφερε, κάθε δημόσια υπηρεσία λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό και ευνοείται η τηλεργασία κατά τουλάχιστον 50% των υπαλλήλων.

Επίσης, όσοι θα έχουν φυσική παρουσία, θα τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο καθένας, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας. Για την αποφυγή συνωστισμού, ισχύουν τρία ωράρια εργασίας (07:00 – 15:00, 08:00 – 16:00 και 09:00 – 17:00), ενώ δίνεται η δυνατότητα για παροχή εργασίας και σε άλλες βάρδιες ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο της κάθε υπηρεσίας.

Για τους γονείς με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, επανέρχονται τα μέτρα της πρώτης καραντίνας όπως είναι το μειωμένο ωράριο, ή η εξ αποστάσεως εργασία, ή η εργασία σε διαφορετικό ωράριο ή η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Σχετικά με υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι χορηγείται ειδική άδεια απουσίας και διευκολύνσεις σε γονείς με παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr