Ταλιμπάν Τουρκία: Έχουμε στενές σχέσεις μαζί της

0
94

Ταλιμπάν Τουρκία: Άνοιγμα στην Τουρκία και στην Κίνα κάνει η ηγεσία της οργάνωσης αναζητώντας διεθνείς συνεργασίες.

Άνοιγμα κάνουν οι Ταλιμπάν στην Τουρκία και στην Κίνα προκειμένου να αναπτύξουν διπλωματικές σχέσεις που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν. Άλλωστε στην συνέντευξη Τύπου, η ηγεσία των Ταλιμπάν είχε αναφέρει πως θέλει να αναπτυχθούν διεθνείς συνεργασίες με το Αφγανιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σουχάιλ Σαχίν, ανέφερε πως «ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, τη στήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.»

Ταλιμπάν Τουρκία

«Θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας»

Πρόσθεσε δε ότι «Θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, των κατασκευών και της ενέργειας και της αξιοποίησης του πλούτου που κρύβεται στο υπέδαφός μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για την επεξεργασία του πλούτου της χώρας μας. Το Αφγανιστάν έχει πλούσιο υπόγειο πλούτο. Δεν έχουμε όμως τη δύναμη να τον επεξεργαστούμε. Ολόκληρη η υποδομή μας κατέρρευσε λόγω της κατοχής των ξένων κατοχικών δυνάμεων».

Και συνέχισε: «Εμείς οι Ταλιμπάν είχαμε στενές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς, μια σεβαστή και ισχυρή χώρα στον κόσμο. Οι δεσμοί της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη χώρα».

«Θα χτίσουμε ένα ολοκαίνουργιο Αφγανιστάν»

Ο Σαχίν πρόσθεσε, ακόμα, πως και η Κίνα μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη του Αφγανιστάν. «Θα χτίσουμε ένα ολοκαίνουργιο Αφγανιστάν. Θα χτίσουμε τη χώρα μας, τους ανθρώπους μας, με έντιμους και ικανούς ανθρώπους. Το θεωρούμε χρέος να ανεβάσουμε τη χώρα στο επίπεδο που της αξίζει. Προς το παρόν, έχουμε λύσει το πρόβλημα ασφάλειας γενικά» ανέφερε.

Όσο για τις εικόνες βίας που κάνουν τον γύρο του κόσμου από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, είπε: «Αυτές οι εικόνες μας στεναχώρησαν. Έχουμε κηρύξει γενική αμνηστία για όλα τα τμήματα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των δημόσιων αξιωματούχων που πολέμησαν εναντίον μας. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε λυπημένοι εξ ονόματος της χώρας και του έθνους μας για τις εικόνες που δόθηκαν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δεν στοχεύουμε στην εκδίκηση ή συντριβή αντιπάλων, και παρόλο που το δηλώνουμε ανοιχτά, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε αυτήν την επιμονή για απόδραση. Τερματίσαμε όλες τις αντιδικίες στο Αφγανιστάν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr